Auto direct verzekeren? Vergelijk binnen 2 minuten en ontvang een voorlopige dekking.

Met een voorlopige dekking is je auto  verzekerd en kun je direct de weg op. Wij vergelijken 28 autoverzekeraars op prijs en polisscore waarmee u tot €265 per jaar kunt besparen.

auto-financieren-1

Auto direct verzekeren

Je auto direct verzekeren is een fluitje van een cent en het is noodzakelijk dat je dit zo snel mogelijk doet. Je moet namelijk in Nederland je auto direct verzekeren, want anders mag je er niet de openbare weg mee op. En aangezien elke autoverzekering geld kost is het verstandig om de verschillende soorten en diverse maatschappijen met elkaar te vergelijken.

Na het aanvragen van een autoverzekering krijg je meestal direct een voorlopige dekking waarmee je direct de weg op kunt. Op die voorlopige dekking staat dan hoe je bent verzekerd en hoe lang die voorlopige dekking geldt. Deze wordt namelijk binnen enkele dagen bijna altijd direct omgezet in een definitieve acceptatie.

Auto Direct Verzekeren? Beste verzekeraars mei 2024

WA Verzekering

VerzekeraarWAPolisscoreEigen risicoNaar verzekeraar
Inshared€ 16,059,5GeenBekijken
FBTO€ 16,238,0GeenBekijken
ABN Amro€ 16,785,5GeenBekijken
OHRA€ 16,847,9GeenBekijken
Allianz Direct€ 18,15
9,1GeenBekijken

WA + Beperkt Casco
WA + Volledig Casco (allrisk)

Bovenstaande tabel toont de goedkoopste autoverzekeringen voor mei 2024. Gegevens gebaseerd op een Opel Karl 1.0 Ecoflex (2016). Bestuurder is een man, 39 jaar, 17 schadevrije jaren en rijdt tot 10.000 km per jaar. Tabel heeft tabbladen waarmee u de gewenste dekking kunt kiezen. Let op dat er bij een Beperkt Casco of Allrisk meestal een eigen risico geldt. Polisscore wordt berekend op basis van de algemene voorwaarden waarbij dekking, voorwaarden, uitkeringsdrempel en eigen risico worden meegenomen.

Auto direct verzekeren online

Je auto online verzekeren is tegenwoordig makkelijker dan je denkt.

Simpel gezegd kun je bij het direct verzekeren van je auto kiezen uit 3 opties: W.A., W.A. met beperkt casco en W.A. met volledig casco.

De letters W.A. staan voor wettelijke aansprakelijkheid en dat is de minimaal verplichte vorm van verzekeren. Je kunt er voor kiezen om het dekkingsgebied uit te breiden door ‘beperkt casco’ aan te vinken. Hierbij wordt ook schade vergoed die het gevolg zijn van brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel en een aanrijding met dieren.

Mercedes - auto direct verzekeren

Een ‘volledig casco’-verzekering wordt over het algemeen ‘allrisk’ genoemd. Met een allriskverzekering wordt ook de schade aan je eigen auto vergoed, waarmee dit dus de meest uitgebreide verzekering is.

Je gaat je auto direct verzekeren, maar waar moet je op letten.  Als je je auto direct gaat verzekeren ontkom je er daarom niet aan om ook direct een dekking te kiezen.

Om te bepalen welke soort je gaat kiezen moet je voor jezelf een aantal dingen op een rijtje zetten.

Belangrijkste is de leeftijd van je auto en de daarmee verband houdende dagwaarde. Voor een oudere auto met een lage dagwaarde is het zonde om voor een ruime dekking te kiezen, want je krijgt bij schade een erg laag bedrag voor je eigen auto uitgekeerd. De premie van zo’n verzekering is een stuk duurder dan bij W.A. en dat betaalt zichzelf dus niet terug.

Ook het aantal kilometers dat je per jaar met je auto rijdt is van invloed; meer kilometers maken betekent een hogere premie.

Pas op dat je het verwachte aantal te rijden kilometers zo eerlijk mogelijk benadert, want verzekeraars kunnen in geval van schade moeilijk doen over de vergoeding. Als ze extreme afwijkingen constateren in werkelijke kilometers en de afgesproken kilometers op je polis keren ze mogelijk niet of een lager bedrag uit.

LET OP! Voer de juiste gegevens in tijdens de aanvraag! Controleer altijd of alle gegevens juist zijn ingevuld, de gewenste dekking juist is en of het verzekeringspakket voldoet aan je eisen!

Bereken autoverzekering premie direct

Wilt u zelf een selectie maken o.b.v. specifieke wensen? Bereken direct uw autoverzekering premie via onze vergelijker! Op basis van uw wensen komt de goedkoopste direct bovenaan te staan!

Vul bovenaan deze pagina alvast uw gegevens in, zodat wij de beschikbare premie per verzekeraar kunnen tonen in onze vergelijkingsmodule waar u vervolgens automatisch terecht komt.

Direct de beste autoverzekering afsluiten kan natuurlijk ook door een verzekeraar te selecteren uit één van de tabellen op deze pagina. De overall beste verzekeraars vind je in de gele tabellen. In de andere tabellen de beste verzekeraars o.b.v. maandpremie welke elke maand kunnen wijzigen.

Direct auto verzekeren online; stappenplan

Wil je een autoverzekering direct afsluiten? Dan kan aan de hand van onderstaande stappen.

 1. Ga naar de top 4
 2. Kies bij welke verzekeraar je een premie wilt berekenen
 3. Vul jouw eigen gegevens in
 4. Vul de gewenste dekking in
 5. Geef aan hoeveel kilometer je rijdt
 6. Vraag de verzekering aan

Toelichting: aan de hand van het kenteken, NAW-gegevens, aantal schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar, gewenste dekking en de meldcode auto wordt het premiebedrag bepaald. 

Hiermee kun je je auto gelijk verzekeren. De verzekeraar houdt je op de hoogte van de aanvraag. Soms gaat de autoverzekering per direct in en is de aanvraag snel geaccepteerd.

Een andere mogelijkheid is dat je een voorlopige dekking ontvangt. Je bent dan ook direct verzekerd en kunt meteen de weg op.

Besluit de verzekeraar later dat zij de aanvraag weigert, dan ben je tot dat moment alsnog verzekerd. Een eventuele schade in de tussentijd is gedekt.

Als de autoverzekering per direct ingaat, hoef je niets meer te regelen. Weigert de verzekeraar de aanvraag, volg het stappenplan dan opnieuw en kies een andere verzekeraar om de auto snel te verzekeren.

Is mijn auto direct verzekerd?

Regelmatig krijgen wij de vraag “Direct auto verzekeren, kan dat?” Bij de meeste autoverzekeraars is je auto direct verzekerd, waardoor je meteen met de auto de weg op kunt gaan. Je krijgt dan een voorlopige dekking. Deze voorlopige dekking geeft de autoverzekeraar af, zodat de auto direct verzekerd en geaccepteerd is. Je kunt dan meteen de weg op.

Een voorlopige dekking wordt normaliter omgezet in een definitieve dekking. De verzekeraar beoordeelt eerst jouw aanvraag en controleert onder andere of het aantal schadevrije jaren kloppen en of je de afgelopen jaren niet teveel schades hebt gereden.

Het kan echter voorkomen dat de aanvraag toch is afgewezen. Dat heeft dan verschillende oorzaken:
1. De aanvraag is onvolledig
2. Gegevens zijn verkeerd ingevuld
3. De verzekeraar keurt aanvraag af vanwege het schadeverleden

Auto direct verzekerd en geaccepteerd

Na de aanvraag doen de computersystemen bij de verzekeraar een snelle check. Meestal is je auto dan direct verzekerd middels een voorlopige dekking. En daarmee kun je meteen de weg op! Ook als de verzekering later toch wordt geweigerd ben je in de tussentijd toch verzekerd. Wel zo veilig niet?

Hoe gaat dat dan? Je auto direct verzekeren? Je auto direct verzekeren kan tegenwoordig makkelijk online en gaat super snel. Klik op 1 van de autoverzekeraars uit de top 4 en verzeker je auto direct op hun website. Als je vervolgens nog vragen hebt over je online autoverzekering, dan kun je voor vragen terecht bij de betreffende verzekeraar.

Tip: Je auto direct verzekeren is erg belangrijk! Voorkom dat je onverzekerd aan het rijden bent.

Auto Direct Verzekeren? Beste Verzekeraars mei 2024

WA Verzekering

VerzekeraarWAPolisscoreEigen risicoNaar verzekeraar
Inshared€ 16,059,5GeenBekijken
FBTO€ 16,238,0GeenBekijken
ABN Amro€ 16,785,5GeenBekijken
OHRA€ 16,847,9GeenBekijken
Allianz Direct€ 18,15
9,1GeenBekijken

WA + Beperkt Casco
WA + Volledig Casco (allrisk)

Bovenstaande tabel toont de goedkoopste autoverzekeringen voor mei 2024. Gegevens gebaseerd op een Opel Karl 1.0 Ecoflex (2016). Bestuurder is een man, 39 jaar, 17 schadevrije jaren en rijdt tot 10.000 km per jaar. Tabel heeft tabbladen waarmee u de gewenste dekking kunt kiezen. Let op dat er bij een Beperkt Casco of Allrisk meestal een eigen risico geldt. Polisscore wordt berekend op basis van de algemene voorwaarden waarbij dekking, voorwaarden, uitkeringsdrempel en eigen risico worden meegenomen.

Auto direct verzekeren in het weekend?

In het weekend kun je jouw auto direct verzekeren. De meeste mensen hebben voornamelijk in het weekend de tijd om een mooie auto uit te kiezen. Je auto direct verzekeren op zaterdag en zondag kan dus gewoon zonder problemen.

Bekijk hieronder de top 4 autoverzekeraars en kies degene die het beste bij je past. Je kunt hier gemakkelijk de verschillende autoverzekeraars direct met elkaar vergelijken en de bijbehorende polisscore bekijken. En vervolgens direct je autoverzekering afsluiten door op de button ´bekijken´te klikken.

Als je gebruik maakt van onze vergelijkingsmodule (door bovenaan deze pagina je gegevens in te vullen en ´start met vergelijken´), wees dan op je hoede voor kleine lettertjes en ga niet altijd blind in op de scherpste aanbieding. De verschillen in premies zijn soms erg klein, maar goed inzicht in de voorwaarden kunnen je een hoop ellende besparen. Met onze vergelijkingsmodule kun je eenvoudig polisvoorwaarden vergelijken!

Als je alle gegevens bij de hand hebt kan het vergelijken en afsluiten erg snel gebeuren, maar neem toch écht de tijd om je goed te verdiepen. Het is weekend dus dit kun je heel mooi op je gemak doen.

Auto per direct verzekeren op zondag

Een auto direct verzekeren op zondag gaat net zo gemakkelijk als op zaterdag. Bij veel supermarkten en postkantoren is het mogelijk een auto over te schrijven op zondag. Het regelen van een autoverzekering doe je ook op deze dag dus gemakkelijk online.

Het is uiterst belangrijk om niet onverzekerd de weg op te gaan. Bij het aanvragen van een autoverzekering krijg je altijd voorlopige dekking van een autoverzekeraar. Jij kunt dan zonder problemen de weg op en bovendien geeft het een verzekeraar ruimte om jouw aanvraag te beoordelen.

Auto per direct verzekeren op zaterdag

Veel consumenten kopen een auto in het weekend. Gedurende maandag tot en met vrijdag zijn ze volop aan het werk en dus ontkomen ze er niet aan om op zaterdag een auto te bekijken of daadwerkelijk aan te schaffen. Voor de verzekering is dat veelal gelukkig geen enkel probleem. Een auto direct verzekeren op zaterdag is geen enkel probleem.

Voordat je de auto overschrijft op jouw naam, is het belangrijk een autoverzekering te regelen. Deze sluit je gemakkelijk online af of je spreekt de voicemail in van je huidige tussenpersoon om een autowijziging door te geven op een bestaande autoverzekering.

Vind hier de beste autoverzekering van 2024

auto per direct verzekeren op zaterdag

Kan ik mijn auto ’s avonds per direct verzekeren?

Heb je een nieuwe of tweedehands auto aangeschaft en wil je jouw auto direct verzekeren? Meestal kun je een auto overschrijven op jouw naam tot 20:00 of 21:00 uur ’s avonds. Dit is afhankelijk van welke dag je een auto koopt en hoe de openingstijden zijn van een supermarkt of postkantoor in jouw woonplaats.

Voordat je dat doet is het handig om een autoverzekering te regelen. Daarmee ga je verzekerd de weg op en kun je met een gerust hart de beoordeling uit handen geven aan een verzekeringsmaatschappij.

Auto direct verzekeren en meteen voorlopige dekking

Ga je je auto direct verzekeren dan krijg je in veel gevallen direct voorlopige dekking.

Bij het aanvragen en indienen van een autoverzekering wordt er voorlopige dekking verleend door een autoverzekeraar. Bij een voorlopige dekking gaat de verzekering direct in, maar heeft een verzekeraar wel de mogelijkheid om een aanvraag te weigeren als de slotverklaring dubieus is ingevuld.

Hier is sprake van als er onjuiste gegevens worden ingevuld, er teveel schades zijn geweest of bijvoorbeeld een voorval dat in het verleden heeft plaatsgevonden. Wordt een aanvraag niet geaccepteerd door een verzekeraar, dan moet hiervan altijd de reden worden kenbaar gemaakt aan de desbetreffende aanvrager.

Kan ik direct met de auto gaan rijden?

Is mijn auto direct verzekerd? Dat is een veel gestelde vraag.

Als een autoverzekeraar je auto direct verzekerd, en dus voorlopige dekking verleend, dan mag je in principe met de auto de weg op. Belangrijk is wel dat je hier zeker van bent.

Mocht er schade ontstaan terwijl er geen voorlopige dekking is afgegeven, dan wordt een schade niet vergoed door de desbetreffende verzekeraar. Zorg er dus voor dat je altijd een bevestiging van voorlopige dekking (digitaal) krijgt toegestuurd. Dit voorkomt een hoop problemen in de toekomst en bovendien komt daardoor een eventueel schadebedrag niet voor eigen rekening! Heb je de voorlopige dekking niet ontvangen? Dan is de auto niet direct verzekerd. Voor de zekerheid kun je telefonisch contact opnemen met de verzekeraar.

Let op: Je auto per direct verzekeren is een must. Als je onverzekerd gaat rijden in je auto kan dit voor veel problemen zorgen.

Benieuwd of jouw auto verzekerd is? Bekijk het op de site van het rdw.

Top 4 WA autoverzekeringen 2024

€14,59 p/m
 • Polisscore = 8,0
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€15,19 p/m
 • Polisscore = 9,1
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€15,91 p/m
 • Polisscore = 9,5
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€17,92 p/m
 • Polisscore = 7,9
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

Op basis van een Opel Karl 1.0 Ecoflex uit het jaar 2016, tot 10.000 kilometer per jaar en 17 schadevrije jaren.
Ook ruime keuze uit extra dekkingen bij deze verzekeraars!! P.S. deze verzekeraars zijn voor heel 2024 genomineerd tot onze  Top 4! Per maand kan de er een andere (samenstelling) de beste zijn!

Veelgestelde vragen

Je auto direct verzekeren? Bekijk dan eerst deze veelgestelde vragen zodat je in alle haast geen dure fouten maakt! Hoewel je tegenwoordig online je auto direct kunt verzekeren - en meestal direct een voorlopige dekking krijgt - moet je toch met een aantal zaken rekening houden.

Veel is er al benoemd op deze pagina. Hieronder nog een aantal veelgestelde vragen om nog sneller je auto direct te kunnen verzekeren!

 1. Kan je via autoverzekeringafsluiten24.nl jouw auto direct verzekeren? Door de goedkoopste autoverzekering op deze pagina te kiezen kun je direct bij de gekozen verzekeraar een autoverzekering aanvragen.
  Wij tonen op deze pagina WA-verzekeringen en wanneer je op "bekijken" klikt kom je op de pagina van de verzekeraar en kun je alsnog kiezen voor een andere dekking. Bovenaan deze pagina klik je op de naam van de verzekeraar om een autoverzekering direct af te sluiten. Kom regelmatig terug op deze pagina want de premies veranderen regelmatig!
 2. Wanneer is de auto direct verzekerd? Nadat je via deze pagina een keuze hebt gemaakt kun je op de site van de autoverzekeraar de aanvraag indienen. Na afronden van het aanmeldproces krijg je een bevestigingsmail waarop is te lezen of de aanvraag is geaccepteerd of geweigerd.
  Meestal weet je na je aanvraag direct of de aanvraag is geaccepteerd. Als de aanvraag niet definitief is, kun je alleen de weg op met een voorlopige dekking.
 3. Welke verzekeraars kun je hier vergelijken? Op deze pagina  kun je direct een autoverzekering kiezen uit de 4 beste WA-verzekeringen van 2024 op deze pagina. Wil je alle autoverzekeraars vergelijken op basis van uitgebreide filters? Gebruiken dan onze vergelijker waarmee je ruim 20 autoverzekeraars kunt vergelijken o.b.v. prijs en polisscore.
 4. Hoe werkt het overstapproces als ik mijn auto direct wil verzekeren? Als je op deze pagina in de tabel een verzekeraar selecteert kom je op de website van de betreffende verzekeraar terecht. Of als je uitgebreid wilt vergelijken vul dan aan het begin van deze pagina je kenteken, postcode, huisnummer en geboortedatum in en vergelijk ruim 20 verzekeraars.
  Selecteer de beste en ga naar de site van de verzekeraar. Daar kun je direct het aanvraagproces doorlopen. Zorg ervoor je de gegevens (NAW + identificatie + schadevrije jaren + gegevens auto) van de hoofdbestuurder bij de hand hebt.
  Controleer en bevestig de aanvraag. Je krijgt vervolgens een acceptatiemail waarna je direct verzekerd de weg op kunt.

Laatste update: 21-05-2024

Zet je autopremie NU VAST met 20% KORTING bij UnitedConsumers! Actie geldig t/m 31 meiNaar Actiepagina