Auto direct verzekeren

Je auto direct verzekeren en een fluitje van een cent en het is noodzakelijk dat je dit zo snel mogelijk doet. Je moet namelijk in Nederland je auto direct verzekeren, want anders mag je er niet de openbare weg mee op. En aangezien elke autoverzekering geld kost is het verstandig om de verschillende soorten en diverse maatschappijen met elkaar te vergelijken.

Top 5 autoverzekeringen

Auto direct verzekeren online

Je auto online verzekeren is tegenwoordig makkelijker dan je denkt. Simpel gezegd kun je bij het direct verzekeren van je auto kiezen uit 3 opties: W.A., W.A. met beperkt casco en W.A. met volledig casco. De letters W.A. staan voor wettelijke aansprakelijkheid en dat is de minimaal verplichte vorm van verzekeren. Je kunt er voor kiezen om het dekkingsgebied uit te breiden door ‘beperkt casco’ aan te vinken. Hierbij wordt ook schade vergoed die het gevolg zijn van brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel en een aanrijding met dieren. Een ‘volledig casco’-verzekering wordt over het algemeen ‘allrisk’ genoemd. Met een allriskverzekering wordt ook de schade aan je eigen auto vergoed, waarmee dit dus de meest uitgebreide verzekering is.auto direct verzekeren

Je gaat je auto direct verzekeren, maar waar moet je op letten.  Als je je auto direct gaat verzekeren ontkom je er daarom niet aan om ook direct een dekking te kiezen. Om te bepalen welke soort je gaat kiezen moet je voor jezelf een aantal dingen op een rijtje zetten. Belangrijkste is de leeftijd van je auto en de daarmee verband houdende dagwaarde. Voor een oudere auto met een lage dagwaarde is het zonde om een dure auto te verzekeren, want je krijgt bij schade een erg laag bedrag voor je eigen auto uitgekeerd. De premie van zo’n verzekering is een stuk duurder dan bij W.A. en dat betaalt zichzelf dus niet terug. Ook het aantal kilometers dat je per jaar met je auto rijdt is van invloed; meer kilometers maken betekent een hogere premie. Pas op dat je dat zo eerlijk mogelijk benadert, want verzekeraars kunnen in geval van schade moeilijk doen over de vergoeding. Als ze extreme afwijkingen constateren in werkelijke kilometers en de afgesproken kilometers op je polis keren ze mogelijk niet of een lager bedrag uit.

Auto direct verzekeren in het weekend?

In het weekend kun je jouw auto direct verzekeren. Bekijk hieronder de top 5 autoverzekeraars en kies degene die het beste bij je past. Je kunt hier gemakkelijk de verschillende autoverzekeraars direct met elkaar vergelijken en de bijbehorende polisvoorwaarden bekijken. Wees daarbij op je hoede voor kleine lettertjes en ga niet altijd blind in op de scherpste aanbieding. De verschillen in premies zijn soms erg klein, maar goed inzicht in de voorwaarden kunnen je een hoop ellende besparen. Als je alle gegevens bij de hand hebt kan het vergelijken en afsluiten erg snel gebeuren, maar neem toch écht de tijd om je goed te verdiepen.

Is mijn auto direct verzekerd?

Regelmatig krijgen wij de vraag “Mijn auto direct verzekeren, kan dat?” Bij de meeste autoverzekeraars is je auto direct verzekerd, waardoor je meteen met de auto de weg op kunt gaan. Je krijgt dan voorlopige dekking. Deze voorlopige dekking geeft de autoverzekeraar af, zodat je meteen de weg op kunt en ze vervolgens jouw  online autoverzekering kunnen beoordelen. Ze kijken dan of het aantal schadevrije jaren kloppen en of je de afgelopen jaren niet teveel schades hebt gereden. Je auto direct verzekeren kan tegenwoordig makkelijk online en gaat super snel. Klik op 1 van de autoverzekeraars uit de top 5 en verzeker je auto direct op hun website. Als je vervolgens nog vragen hebt over je online autoverzekering, dan kun je voor vragen terecht bij de betreffende verzekeraar.

Top 5 autoverzekeringen

Tip: Je auto direct verzekeren is erg belangrijk! Voorkom dat je onverzekerd aan het rijden bent.

Auto direct verzekeren
4.79 (95.79%) 19 votes