Home ┬╗ Automerken Overzicht

Automerken overzicht

Er zijn veel automerken en de premie autoverzekering is van een aantal factoren afhankelijk waaronder het automerk van je auto. Verzekeraars kijken niet alleen naar het gewicht en het vermogen maar ook naar het schadeverleden van een auto. Zo zijn donkere auto's duurder omdat deze in het donker slechter zichtbaar zijn, is een Tesla duurder vanwege de inwendige apparatuur en is de Golf GTI duurder omdat deze auto veel gestolen wordt.

Op deze pagina zie je een aantal belangrijke merken. Voor ieder automerk hebben een aparte pagina gemaakt waarin wij ingaan om de vraag hoe dat specifieke merk te verzekeren. Je kunt een auto namelijk zelf verzekeren of via de merkdealer. Meestal is de verzekering via een merkdealer duurder. Daarnaast zal schadeherstel altijd via de merkdealer lopen. Wil je dat niet dan betaal je tot 500 euro eigen risico.

Automerken met haar logo's

Van een aantal automerken zullen wij de autoverzekering beschrijven. Wil je een autoverzekering voor jouw automerk afsluiten? Klik dan op hieronder op het logo van jouw automerk en sluit direct een autoverzekering af! De premie autoverzekering is dus niet alleen afhankelijk van het automerk. De verzekeraar baseert de premie autoverzekering ook op historische data van een merk. Als een bepaalt merk vaak gestolen is zal de premie relatief hoger zijn op dat punt ten opzichte van een ander merk. Daarnaast is natuurlijk de waarde van de auto ook belangrijk.

Klik op jouw automerken om meer te lezen over de autoverzekering van jouw auto.

25% KORTING op alle autoverzekeringen bij United Consumers! Actie geldig t/m 30 juni 2024Naar Actiepagina