Home » Automerken Overzicht » Tesla autoverzekering

Tesla Autoverzekering

In dit artikel gaan we met je bespreken wat de Tesla autoverzekering inhoudt en wat de voor- en nadelen daarvan zijn. Een leuk feitje om te weten is dat je bij aanschaf van je eerste Tesla een maand verzekering cadeau kunt krijgen van de Tesla dealer.

Direct een Tesla autoverzekering online afsluiten? Klik hieronder op de blauwe button om direct de beste verzekeraars voor jouw Tesla auto te vinden.

Waarom een Tesla autoverzekering cruciaal is voor zorgeloos rijplezier

De Tesla autoverzekering zorgt ervoor dat je met een gerust gevoel van huis af gaat. Voor de meeste mensen is het toch even wennen aan deze nieuwe manier van rijden en een ongelukje kan dan in een kleine hoek zitten.

Omdat de prijs van deze auto een stuk duurder is, kun je het beste kiezen voor een WA beperkte casco of All-risk verzekering. Bij WA beperkte casco betaal je normaliter niet veel meer, maar de dekking bij schade is een stuk beter. Vooral bij een nieuwe auto zoals de Tesla wordt hier vaak voor gekozen.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de All-risk verzekering als je een gloednieuwe Tesla gaat kopen. Daarbij wordt bijvoorbeeld ook de schade gedekt die je zelf veroorzaakt, zoals het achteruit rijden tegen een parkeerpaaltje of de macht over het stuur verliezen door onoplettendheid.

De belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij een Tesla autoverzekering

De belangrijkste factoren voor het afsluiten van een Tesla autoverzekering zijn toch wel het aantal schadevrije jaren en de dekking. Als je een nieuwe Tesla koopt dan kun je het beste voor All-risk kiezen en bij een tweedehands Tesla die ouder is dan 6 jaar is de WA beperkte casco vaak meer als voldoende.

Het aantal schadevrije jaren blijft voor iedere autoverzekering het belangrijkste. Daarom is het slim om te kijken wie in het huishouden die heeft en de verzekering op hem of haar zijn naam te zetten.

Daarnaast kun je de premie soms ook verlagen door een hoger eigen risico te nemen. Echter betekent dat wel in het geval van schade dat je dan meer uit eigen portemonnee betaald.

Het belang van het kiezen tussen een WA of een WA beperkte casco autoverzekering

In de meeste gevallen kun je het beste kiezen voor een WA beperkte casco Tesla Autoverzekering. Dit omdat de Tesla auto een hoge dagwaarde heeft en met beperkte casco ben je ook beschermt tegen brand en natuurschade.  Bovendien zit hier vaak ook een dekking bij voor diefstal, zoals joyriding of inbraak.

Als je de laagste premie wil hebben, dan kun je het beste kiezen voor een WA-dekking. Echter wordt hierbij alleen de schade vergoed die je anderen toebrengt. Wanneer er een ongeluk gebeurt, zak je meteen 5 schadevrije jaren en daardoor kan je premie wel meteen oplopen. Er zit dus een risico aan!

De voordelen van een zakelijke verzekering voor je Tesla

Het is bij verschillende verzekeraars ook mogelijk om een zakelijke verzekering voor je Tesla af te sluiten. In dat geval kan je mogelijk profiteren van een BTW aftrek. Dit is afhankelijk van het bedrijf, want niet ieder bedrijf is BTW-plichtig. In het geval dat je geen BTW afdraagt is het ook niet terug te vorderen.

De meeste verzekeringen hebben een goede dekking voor de Tesla. Als je binnen 3 tot 5 jaar je auto total loss rijdt door een ongeval, dan is dit vaak gedekt bij de WA beperkte casco en All-risk verzekeringen. In het geval van een nieuwe Tesla krijg je dan niet de dagwaarde, maar de nieuwprijs die je betaald hebt.

De meeste bedrijven kiezen voor een All-risk autoverzekering. Dit komt doordat de nieuwprijs vaak boven de €50.000 ligt. Bij de All-risk verzekering zijn ongelukken die je zelf maakt ook verzekerd.

Stapsgewijze handleiding: Hoe een Tesla autoverzekering afsluiten

Er zijn een aantal stappen die je in je achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een Tesla autoverzekering. Hieronder hebben wij een aantal stappen uitgelegd waar je rekening mee zou kunnen houden.

  1. Op nummer 1 bij iedere verzekering staat het aantal schadevrije jaren. Woon je in een gezin met meerdere mensen? Dan is het slim om degene die de meeste schadevrije jaren heeft de verzekering af te laten sluiten.
  2. Denk goed na over aanvullende dekkingen. Zo is het bij verschillende maatschappijen mogelijk om vrije reparatiekeuze toe te voegen voor de Tesla. In dat geval heb je geen onvoorziene kosten bij de Tesla garage.
  3. Zelfkennis is ook enigszins belangrijk. Heb je al heel wat jaren geen ongelukken gemaakt, dan kun je ervoor kiezen om een verhoogd eigen risico te nemen. Dit scheelt veel in de maandelijkse kosten, maar als er dan toch een ongeluk gebeurt, dan kom je voor hogere kosten te staan.
  4. Bij de Tesla auto wordt in 75% van de gevallen voor een All-risk verzekering gekozen omdat hierbij de nieuwwaarde tot 5 jaar vaak gedekt is. Echter kun je ook kiezen voor een WA dekking of WA beperkte casco dekking. In dit geval raden we je de beperkte casco aan, want dit is niet veel duurder per maand, maar heeft meerdere voordelen.
  5. Maak gebruik van onze vergelijkingstool om te kijken welke verzekering het goedkoopst is. Vooral de schadevrije jaren hebben hierbij een grote invloed!

Hoe de juiste autoverzekering te kiezen voor je Tesla Model S, 3, X of Y

Bij een Tesla autoverzekering voor je Tesla Model S, 3, X of Y kunnen er bijzondere voorwaarden van toepassing zijn.

Leeftijd verzekeringshouder:
Sommige verzekeraars vragen een hogere premie voor jonge bestuurders onder de 25 jaar. Er zijn zelfs verzekeraars die geen verzekering afsluiten aan personen onder de 28 jaar. Lees dus altijd goed de voorwaarden door!

Beveiligingseisen van een Tesla
Het kan zijn dat een verzekering aanvullende beveiligingseisen stelt voor het verzekeren van een auto die een nieuwwaarde heeft van meer dan €50.000. Dit is in het geval van de Tesla meestal het geval en dan kan het vereist zijn dat je een SCM Beveiligingssysteem Klasse 5 moet installeren.

Schadevrije jaren:
De meeste verzekeringen sluiten alleen een autoverzekering Tesla af als de houder een x aantal schadevrije jaren heeft. Als dit er te weinig / geen zijn, dan kan het zijn dat je wordt afgewezen.

Schuld en diefstal check:
Veel verzekeringen voeren ook een schuld- en diefstal check. Zij controleren dus of er de afgelopen 3 jaar sprake is geweest van diefstal of schuld. Is dit niet het geval, dan kun je een verzekering afsluiten. Met schuld wordt bedoeld of je de afgelopen 3 jaar (opzettelijk) een ongeluk hebt veroorzaakt. Als dat het geval is, dan kan het zijn dat een verzekeraar je afwijst.

Veelgestelde vragen

1.Welke autoverzekering biedt dekking aan een Tesla auto ?

De Tesla autoverzekering kun je WA, WA beperkte casco en All-risk verzekeren. In de meeste gevallen wordt er vanwege de hoge nieuwwaarde gekozen voor een All-risk verzekering. Vind je dit toch te duur? Kies dan voor de WA beperkte casco, want daarbij heb je een betere dekking als bij een WA-verzekering en qua prijs scheelt het niet veel.

2
.
WA of WA beperkte casco: Welke verzekering is het beste voor je Tesla?

Het beste kun je kiezen voor de WA beperkte casco verzekering. De WA beperkte casco is maar een klein bedrag meer per maand, maar dan ben je ook gedekt voor diefstal en inbraak. Bovendien is hij dan ook verzekerd tegen weersinvloeden zoals hagel of storm. Natuurlijk profiteer je dan ook van de voordelen van een WA-verzekering en dat betekent dat je ook dekking bij schade hebt.

3.Wat betekent het eigen risico bij deze verzekering?

Het eigen risico is het bedrag dat je dient te betalen in het geval van schade. Je kunt dit eigen risico verhogen zodat je een lagere premie hebt. Echter is het niet verstandig om dat te doen aangezien schade bij een Tesla snel in de papieren kan gaan lopen.

4.Zijn andere bestuurders ook gedekt met de Tesla autoverzekering ?

Net als bij de normale verzekering zijn andere bestuurders natuurlijk ook gedekt. Is het iemand in je huishouden, dan hoef je dit vaak niet door te geven aan je verzekeraar. Als het iemand buiten je huishouden is, dan is het belangrijk om hier schriftelijk toestemming voor te geven en dit te melden bij je verzekeraar.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Zomeractie: 2 maandpremies terug bij United Consumers! Bespaar tot €175 Bekijken