Home » Automerken Overzicht » Volkswagen Verzekering

Volkswagen Verzekering

Volkswagen logIn deze blog gaan we bespreken wat de voor- en nadelen van een Volkswagen verzekering zijn. Natuurlijk heb je gewoon dezelfde dekking als bij andere verzekeringen, maar Volkswagen heeft wel een unieke samenwerking met Allianz Direct waar we verderop in dit artikel dieper op ingaan.

De voordelen van een Volkswagen autoverzekering: waarom het de beste keuze is

De Volkswagen verzekering is er voor iedereen en dat biedt meerdere voordelen. Zo is het namelijk niet alleen voordelig om een nieuwe auto te verzekeren, maar ook is het mogelijk om dit voor je Volkswagen occasion te doen.

Je kunt kiezen uit een WA-verzekering, WA beperkte casco en all-risk verzekering. Het voordeel van de WA+ en all-risk verzekeringen is toch wel dat je ook vervangend vervoer krijgt. Er is niets zo vervelend als pech onderweg, en je auto simpelweg dagenlang niet kunnen gebruiken.

Een goede verzekering biedt daarbij niet alleen dekking voor reparaties, maar ook diefstal of als de auto total loss is gereden. Als je een nieuwe Volkswagen koopt, dan is het verstandig om te kiezen voor all-risk. Dit aangezien je daarbij kunt kiezen voor het verzekeren van de nieuwwaarde voor 1- 5 jaar.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een verzekering voor jouw Volkswagen?

Het belangrijkste van een verzekering blijft het aantal schadevrije jaren van een persoon, dit is bij een normale autoverzekering het geval, maar ook bij de Volkswagen verzekering. Daarna is het belangrijk om de juiste auto dekking te kiezen.

Hoe hoger je deze opschaalt, hoe hoger de premie zal gaan zijn. Bij een nieuwe auto maakt dit niet uit, maar bij een occasion raden we je toch aan om goed naar de waarde te kijken. Je wil immers niet betalen voor iets waar je niets aan hebt.

Ook het eigen risico heeft invloed op de premie die je betaald. Hou alleen wel goed in je achterhoofd dat een ongeluk in een kleine hoek zit en een hoog eigen risico kost veel geld, maar dan betaal je wel minder premie maandelijks.

In de meeste gevallen dekken de verzekeraars binnen de EU alle schade, maar daarbuiten kan het zijn dat je een aanvullende verzekering moet afsluiten. Dit kan je eventueel ook op een later moment aan de verzekering toevoegen.

Het onderscheid tussen WA en WA beperkte casco autoverzekering

Er zijn een aantal verschillen bij de WA en WA beperkte casco Volkswagen verzekering. Zo ben je bij WA alleen gedekt voor schade aan andere personen en auto’s. Een WA beperkte casco autoverzekering is een klein beetje duurder, maar daar heb je wel meer voordelen van.

Stel je voor, je bent ondernemer of gewoon een werknemer die dagelijks afhankelijk is van zijn auto om zichzelf te kunnen verplaatsen. Dan heb je echt die WA beperkte casco verzekering nodig, want hierin zit vervangend vervoer inbegrepen.

Dit krijg je wanneer je auto een defect heeft en door de Volkswagen autogarage moet worden gerepareerd. Je hoeft dus niet de gehele reparatieduur thuis te zitten. Ook krijg je vervangend vervoer in geval van diefstal of als de auto bij een ongeluk total loss raakt. Bovendien is hij dan ook verzekerd tegen schade door weersomstandigheden.

Zakelijke verzekering voor je Volkswagen

Volkswagen heeft niet alleen een verzekering voor de privé auto's, maar biedt ook uitstekende bedrijfsverzekeringen. Hieronder zullen wij er 2 met je gaan bespreken:

Volkswagen bedrijfswagen verzekering:

  • Geen eigen risico wanneer je de bedrijfswagen schade laat herstellen door een erkende Volkswagen dealer.
  • Je kunt een vrijwillig eigen risico afsluiten om zo te besparen op de maandelijkse premie.
  • Reparatie geschiedt alleen op basis van originele onderdelen en daardoor weet je ook zeker dat de kwaliteit goed is.
  • Je hebt recht op vervangend vervoer als je auto gerepareerd moet worden.

Volkswagen Financial verzekering:

  • Rente en afschrijving zijn aftrekbaar, waardoor het jou als ondernemer een fiscaal voordeel oplevert.
  • Aan het einde van de financial lease word je automatisch eigenaar van de bedrijfswagen.
  • Alle voordelen van de Volkswagen bedrijfswagen verzekering zijn hierbij inbegrepen.

Enkele voorbeelden van Volkswagen autoverzekeringen

Er zijn verschillende verzekeringen te krijgen voor de Volkswagen auto. Hieronder zullen wij de 3 populairste voor je op een rij zetten:

  1. Volkswagen Caddy verzekeringen 

Voor de Volkswagen Caddy zijn verschillende verzekeringen te krijgen. Het is immers een bestelwagen die zowel privé als zakelijk gebruikt kan worden. Voor de zakelijke klant is het slim om te kiezen voor de speciale Volkswagen bedrijfswagen verzekering omdat je daarbij geen eigen risico hebt.

  1. Volkswagen GTI verzekeren 

De Volkswagen GTI verzekeren kun je bij bijna alle maatschappijen. Het verschil zit hem vaak in de dekking en de premie die je per maand betaalt. Dit is een van de populairste auto’s van Nederland en daar spelen de verzekeraars slim op in. Raadpleeg onze vergelijkingsmodule voor de laagste premie!

  1. Volkswagen Lupo Verzekeren 

Vandaag de dag kun je nog steeds de Volkswagen Lupo verzekeren tegen een gunstige prijs. Het is een iets oudere auto die van 1998 tot 2005 door Volkswagen werd geproduceerd, maar toch zie je deze nog veel rondrijden. Ook zie je bij de Lupo nog wel eens als Occasion voorbij komen.

Hoe kun je een Volkswagen verzekering opzeggen?

Stel je gaat je Volkswagen verkopen, dan is het ook belangrijk om de verzekering op te zeggen. Gelukkig kan dit heel eenvoudig bij de Volkswagen verzekering. Dit kun je eenvoudig doen door het sturen van een e-mail naar de verzekeringsmaatschappij.

Het kan ook zijn dat je liever per post werkt en dan raden we je aan om te kijken of dit mogelijk is bij jouw verzekeringsmaatschappij. Telefonisch is het helaas niet mogelijk omdat de verzekeringsmaatschappij altijd een vrijwaringsbewijs nodig heeft.

Je moet dit altijd binnen 28 dagen doorgeven aan je verzekeringsmaatschappij, met een bewijs van de verkoop. De auto wordt dan vanaf de verkoopdatum niet meer verzekerd op jouw naam.

Je betaalt dan ook geen premie meer en als je deze vooraf betaald hebt, zul je deze vaak netjes terug ontvangen of je kunt deze in ieder geval terugvragen. Volgens de wet mag dit niet langer dan 28 dagen zijn.

Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal veelgestelde vragen over de Volkswagen autoverzekering. Bekijk snel of jouw vraag ertussen staat zodat je direct antwoord hebt op je vragen! Vergelijk daarna de beste Volkswagen autoverzekering via onze website of sluit een autoverzekering af bij Allianz!

Volkswagen verzekering vergelijken

Je Volkswagen verzekering kun je eenvoudig vergelijken via onze premievergelijker! Met onze vergelijker weet je binnen 2 minuten hoeveel je kunt besparen op je premie autoverzekering! Je kunt met onze vergelijker precies opgeven wat je voorkeuren zijn en daarna alle verzekering vergelijken op basis van premie, dekking en meer. Gebruik hieronder de module door alvast je gegevens in te vullen. Klik daarna op de oranje button en stap direct over! Wil je direct naar Allianz Direct? Navigeer HIER naar de website van AllianzDirect om de premie te berekenen.

25% KORTING op alle autoverzekeringen bij United Consumers! Actie geldig t/m 30 juni 2024Naar Actiepagina