Home » Autoschade » Eenzijdige autoschade

Eenzijdige Autoschade: een uitleg

Van eenzijdige schade is sprake wanneer uw auto in aanraking komt met een ander object. Hierbij zijn geen andere weggebruikers betrokken.  Sommige verzekeraars noemen dit ook wel enkelzijdige schade. De kosten van de schade worden door de wegbeheerder of eigenaar bij uw verzekeraar verhaald. De schade wordt dan vergoed vanuit jouw autoverzekering. Met een WA beperkt casco of All Risk autoverzekering vergoed de verzekeraar ook de schade aan uw eigen auto.

Wat doet u bij eenzijdige schade?
Indien u schade maakt aan het wegmeubilair dan bent u dit verplicht te melden. De wegbeheerder kan dan de veroorzaakte schade opnemen en deze bij uw autoverzekering claimen. De schade niet melden kan lijden tot een boete. Neem daarom contact op met uw verzekeraar. Het telefoonnummer is te vinden op de groene kaart.

Eenzijdige schade: wat gebeurt er met de verzekeringspremie?
Ook bij een eenzijdig ongeval kunt u terugvallen in het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Hierdoor gaat u meer premie betalen. Bekijk dus goed wat de kosten zullen zijn van de schade. Wellicht is het beter om de kosten van de schade zelf te betalen.

Meer weten over tweezijdige schade? Bekijk dan de pagina over tweezijdige schade.

Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering vergelijken die deze schade vergoedt? Op autoverzekeringafsluiten24.nl kiest u de beste autoverzekering die aansluit op uw dekkingswensen. Altijd tegen zeer scherpe tarieven!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Zomeractie: 2 maandpremies terug bij United Consumers! Bespaar tot €175 Bekijken