Finale Kwijting Autoschade

Finale kwijting autoschade, wat is het precies?

Finale kwijting is het onderling afhandelen van autoschade zonder de verzekeraar in te lichten. Beide partijen zetten op papier tegen welke voorwaarden men de schade onderling wenst te regelen en dat het om ´finale kwijting´ gaat. Nadat de zaak is ondertekend kan met niets meer van elkaar vorderen zolang de afspraken worden nagekomen.

Meestal is diegene wie het initiatief neemt om tot finale kwijting over te gaan van plan om er beter af te komen (of zelfs misbruik te maken van de situatie) in plaats van op de gebruikelijke manier de verzekeraar in te schakelen. Daarnaast is het grote probleem dat de schade eigenlijk altijd duurder uitvalt dan de vergoeding die onderling is afgesproken. Verder kunnen achteraf grote problemen ontstaan als blijkt dat 1) het schadebedrag hoger uitvalt, 2) de tegenpartij ontkent dat je hebt betaalt en 3) dat blijkt dat de tegenpartij veel te veel geld heeft ontvangen ter vergoeding van de schade.

Schade is vervelend, en daarom wil je geen gedoe achteraf. Het beste is om de schade via de verzekeraar te regelen. Een expert zal dan het juiste schadebedrag vaststellen waarna de verzekeraars (met kennis van alle wetten en regels) onderling alle afspraken zelf vastleggen zodat jij er verder geen omkijken meer naar hebt.

Ontdek de verzekeringspakketten van Univé; flinke pakketkorting + gratis ´Cybergerust´ (€2.000 dekking)Ontdek Univé