Nieuwwaarde Regeling Autoverzekering

Je pech beperken? Kies voor de nieuwwaarde regeling in je autoverzekering.

Je hebt een hagelnieuwe auto, en daar ben je blij mee. Zo’n glanzend voertuig, dat speciaal voor jou gemaakt lijkt, voegt net dat beetje extra toe aan je rijgenot. Ook wanneer je auto recht uit de fabriek komt, kun je pech hebben en je auto total loss rijden of met diefstal te maken krijgen. Wanneer je dat verlies grotendeels zelf moet bekostigen, is de kans groot dat het lastig is meteen dezelfde nieuwe auto aan te schaffen. Een autoverzekering met een nieuwwaarde regeling kan bij dergelijke pech uitkomst bieden.

Waarom kiezen voor de nieuwwaarde regeling bij je autoverzekering?

De meest gebruikelijke vergoedingsmethodiek bij autoverzekeringen, is een regeling op basis van de dagwaarde. Juist op je nieuwe auto schrijf je de eerste jaren veel af en dat maakt je schade extra groot, wanneer je in die periode met een total loss of diefstal te maken krijgt.

Dat is anders, wanneer je kiest voor de nieuwwaarderegeling bij je autoverzekering. In dat geval ontvang je een uitkering die het je mogelijk maakt, zonder extra kosten, dezelfde nieuwe auto opnieuw aan te schaffen. Niet iedere verzekeringsmaatschappij biedt een nieuwwaarde regeling aan, en waar dat wel mogelijk is verschilt de ouderdom van de auto die binnen die regeling valt. Deze kan variëren van zes maanden tot drie jaar.

Wanneer komt je auto in aanmerking voor de nieuwwaarde regeling?

De nieuwwaarderegeling bij een autoverzekering is gekoppeld aan een aantal voorwaarden.

Een voorwaarde waar je misschien onvoldoende bij stilstaat, is dat jij echt de eerste eigenaar moet zijn. Daarbij is de eerste tenaamstelling bepalend en vallen showroommodellen of voorraadauto’s, ook al ervaar je die als nieuw, dus af.

Vanzelfsprekend, geldt deze regeling in je autoverzekering ook niet, wanneer je die zou willen opnemen in een WA-verzekering. Immers, bij een dergelijke dekking wordt alleen de schade van de tegenpartij vergoed.

Afhankelijk van de maatschappij, is een autoverzekering met beperkt casco het minimale vereiste, om je de nieuwwaarde van je auto te kunnen verzekeren. Aanbieders, die als eis stellen dat hiervoor een autoverzekering met volledig casco nodig is, zijn er eveneens.

Ook voor wat betreft de overige voorwaarden kunnen de verschillen flink oplopen. Verzekeren is maatwerk. Wanneer je bij je autoverzekering een nieuwwaarderegeling op wil laten nemen, loont het daarom je eerst goed te oriënteren.

Een autoverzekering afsluiten met nieuwwaarde regeling kun je doen via autoverzekeringafsluiten24.nl.

Ontdek de verzekeringspakketten van Univé; flinke pakketkorting + gratis ´Cybergerust´ (€2.000 dekking)Ontdek Univé