Wat is een sistercar-clausule precies?

Wanneer je twee auto´s op je naam hebt staan kun je beide auto´s verzekeren met een sistercar-clausule waarmee je gedekt bent voor schade tussen beide auto´s omdat wettelijk niet is geregeld dat je met een autoverzekering bent gedekt voor schade die je toebrengt aan een eigendom van jezelf. Om van een sistercar-clausule gebruik te maken is het niet verplicht beide auto´s bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. De sistercar-clausule geldt niet wanneer één van de auto´s op naam van je partner staat.

Alleen op één van beide auto´s kan een sistercar-clausule regeling van toepassing zijn. Rijd je schade door met auto A tegen auto B te rijden dan krijg je de schade aan auto B vergoed als je in het bezit bent van een sistercar-clausule voor auto A of wanneer beide auto´s een sitercar-clausule hebben.

Veroorzaak je schade met auto A tegen auto B en heeft alleen auto B een sistercar-clausule dan zal de schade aan Auto B niet vergoed worden door de verzekeraar.

Let op dat er maar weinig verzekeraars zijn die een sitercar-clausule aanbieden. Daarnaast zijn er verzekeraar die beperkingen opleggen. Een locatie beperking is er zo een. Dit wil zeggen dat deze regeling alleen van toepassing is op de openbare weg. Een aanrijding op eigen terrein of in een eigen gebouw is dan uitgesloten. En dat lijkt ons nu juist waar de meeste kans is op schade tussen eigen voertuigen...

Gevolgschade zoals het verlies van schadevrije jaren (en dus no-claimkorting) is niet gedekt met deze regeling.

Via onze vergelijkingsmodule kun je gemakkelijk zien of een verzekeraar de sistercar-clausule aanbiedt. Klik bij de betreffende verzekeraar (in de uitkomst van de vergelijking) op ´meer informatie´ vervolgens op ´polisvoorwaarden´ en vervolgens op ´toon alle product kenmerken` en vervolgens op ´schades´. Je kunt daar zien of de verzekeraar deze regeling aanbiedt.

Ontdek de verzekeringspakketten van Univé; flinke pakketkorting + gratis ´Cybergerust´ (€2.000 dekking)Ontdek Univé