Beste autoverzekering 2019

Het hebben van een goede autoverzekering is ontzettend belangrijk. Als je schade hebt aan je auto, wil je dit uiteraard graag vergoed krijgen. Bovendien is een WA dekking voor iedere auto verplicht. Maar naast een goede dekking wil je natuurlijk ook graag een scherpe premie. Welke verzekeringsmaatschappij kun je het beste kiezen in 2019? En wat is nu de beste autoverzekering 2019?

Beste autoverzekering 2019 factoren

Op de vraag welke goedkope autoverzekering van 2019 het beste is, hebben we geen panklaar antwoord. Die vraag is namelijk lastig te beantwoorden, omdat iedere Nederlander verschillende wensen heeft. Als je een autoverzekering zoekt, kun je namelijk een selectie maken op prijs, dekking en je kunt ook kijken naar reviews. Je kunt daarom niet direct zeggen wat de beste autoverzekering 2019 is. Dat is voor iedereen anders.

beste autoverzekering 2018

Kenmerken van de auto
Heb jij een grote auto die een hoge aanschafprijs had? Dan zal de premie hoger uitvallen dan in het geval van een kleine, oude auto. In het geval dat de auto total loss raakt door een ongeluk, moet er bij een nieuwe auto immers meer uitgekeerd worden dan wanneer de dagwaarde erg laag is. Hoe duurder de te verzekeren auto is, hoe hoger de premie dus zal zijn. Via de website van de RDW kun je kijken welke kenmerken jouw auto heeft.

Schadevrije jaren
Rij jij al jaren schadevrij? Dan is de kans groot dat je autoverzekeraar je een korting op je premie aanbiedt. Je hebt dan immers bewezen dat je een oplettende rijder bent, die zelden een schadeclaim in zal dienen. Hoeveel schadevrije jaren heb jij in 2019 opgebouwd?

Jouw schadevrije jaren zijn de jaren die jij schadevrij rijdt. Heb je al tien jaar je rijbewijs en een auto en nog nooit een schade geclaimd? Dan heb je tien schadevrije jaren opgebouwd. Dit levert je bij het afsluiten van een autoverzekering een forse premiekorting op. Weet je niet precies hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd, dan kun je deze vinden op je polisblad. Ook kun je ze opvragen bij je verzekeraar. Als je overstapt van autoverzekeraar, dan worden je schadevrije jaren geregistreerd door de verzekeraar, zodat je nieuwe verzekeraar deze kan overnemen.

Woongebied en de beste autoverzekering 2019
Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat ook hun woonplaats meetelt bij het bepalen van de hoogte van de premie. Het risico op een ongeluk is in een stedelijk gebied groter dan op het platteland. Woon je in de stad, dan kan het dus zo zijn dat je een extra toeslag moet betalen. Bij sommige autoverzekeringen kan het zelfs zijn dat postcode ook nog een rol speelt.

Kilometers per jaar in 2019
Bij veel goede autoverzekeringsmaatschappijen is de premie van de autoverzekering ook afhankelijk van het aantal kilometers dat er per jaar gereden wordt. Hoe vaker je op de weg bent, hoe groter de kans immers is dat je betrokken raakt bij een ongeluk. Hoe minder kilometers je rijdt in 2019, hoe lager je premie dan ook in veel gevallen is. De meest gehanteerde selectie is; tot 15.000 kilometer per jaar, tot  30.00 kilometer per jaar en onbeperkt aantal kilometer per jaar. Soms is deze selectie veel uitgebreider, vul in wat jij verwacht te gaan rijden. Dit weet je vooraf natuurlijk nooit precies. Denk vooraf na of je met de auto op vakantie gaat en hoe vaak. Rij je uiteindelijk wat meer of minder kilometer dan zal niemand hierop letten. Rij je echter tientallen duizenden kilometers meer en rij je schade, dan zal je verzekeraar je hierop aanspreken, omdat het risico dat zij lopen groter is dan dat je hebt opgegeven.

Verschil per maatschappij
Er zijn dus verschillende factoren die de hoogte van de premie van een goede autoverzekering bepalen. Dit zorgt ervoor dat de beste autoverzekering 2019 voor iedereen anders za zijn. Daar komt nog eens bij dat niet alle verzekeraars dezelfde factoren even zwaar mee laten wegen in het bepalen van hun premies. Er kan dus per persoon een groot verschil zitten in de hoogte van de premie die er voor een autoverzekering gevraagd wordt. Het is daarom belangrijk om je goed te oriĆ«nteren op de verschillende mogelijkheden die er zijn voordat je in 2019 een goedkope autoverzekering afsluit.

Wat is voor jouw situatie de beste autoverzekering 2019? Laat het ons weten. We zijn benieuwd.