Beste autoverzekering 2023 vind je hier! Vergelijk tot in de detail en bespaar tot €265 per jaar!

Vergelijk 28 autoverzekeraars binnen 2 minuten en bespaar direct honderden euro's op uw autoverzekering!

auto-financieren-1

Beste autoverzekering 2023

Het hebben van een goede autoverzekering is ontzettend belangrijk. Als je schade hebt aan je auto, wil je dit uiteraard graag vergoed krijgen. Bovendien is een WA dekking voor iedere auto verplicht. Maar naast een goede dekking wil je natuurlijk ook graag een scherpe premie. Welke verzekeringsmaatschappij kun je het beste kiezen in 2023? En wat is nu de beste autoverzekering 2023?

Top 4 WA autoverzekeringen 2023

€17,11 p/m
 • Polisscore = 7,6
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€18,51 p/m
 • Polisscore = 8,0
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€19,17 p/m
 • Polisscore = 9,1
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€22,78 p/m
 • Polisscore = 9,5
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

Op basis van een Toyota Yaris uit het jaar 2000 en tot 10.000 kilometer per jaar met 10 schadevrije jaren.
Ook ruime keuze uit extra dekkingen bij deze verzekeraars!!

Wat is de beste autoverzekering?

Veel mensen vragen zich af wat de beste auto verzekering is. Hierop is geen simpel antwoord te geven. Sommige mensen vinden de meest uitgebreide dekking, de all risk dekking, de beste autoverzekering. Voor anderen is juist de premie een belangrijke factor en vinden een goedkope autopolis de beste verzekering. Welke autoverzekering je ook kiest, het meest belangrijke is dat deze aansluit bij jouw wensen en bij jouw auto.

beste autoverzekering 2023 factoren

Om de beste autoverzekering van 2023 te vinden, zijn verschillende factoren van belang.

 • de waarde van de auto
 • het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • jouw woonplaats
 • hoeveel kilometer je per jaar rijdt
 • welke dekking je wilt
 • reviews van andere klanten
 • de premie

Deze factoren zijn voor iedere auto en voor ieder persoon anders. De vraag welke autoverzekering 2023 de beste is, kunnen we daarom niet zomaar beantwoorden. We nemen je er stap voor stap mee doorheen.

Waarde van de auto

Wil je een nieuwe auto met een hoge beste autoverzekering 2022aanschafprijs verzekeren? Dan verdient deze auto de beste allrisk autoverzekering. De premie van deze autoverzekering is hoog, maar je bent dan ook tegen alles gedekt. Heb je een oudere auto met een lage dagwaarde? Dan is een allrisk dekking niet nodig en kun je uit de voeten met een goedkopere WA dekking of WA beperkt casco dekking. Onderaan deze pagina lees je meer over de verschillende dekkingen. Via de website van de RDW kun je kijken welke kenmerken jouw auto heeft.

Schadevrije jaren

Rij jij al jaren schadevrij? Dan is de kans groot dat je autoverzekeraar je een korting op je premie aanbiedt. Je hebt dan immers bewezen dat je een oplettende rijder bent, die zelden een schadeclaim indient. Jouw schadevrije jaren zijn de jaren die jij schadevrij rijdt. Heb je al tien jaar je rijbewijs, ben je in het bezit van een auto en heb je nog nooit een schade geclaimd? Dan heb je tien schadevrije jaren opgebouwd. Dit levert je bij het afsluiten van een autoverzekering een forse premiekorting op.

Waar vindt ik het aantal schadevrije jaren?

Weet je niet precies hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd, dan kun je deze vinden op je polisblad. Ook kun je ze opvragen bij je verzekeraar. Als je overstapt van autoverzekeraar, dan worden je schadevrije jaren geregistreerd door de verzekeraar in Roy Data, zodat je nieuwe verzekeraar deze kan overnemen.

Woongebied en de beste autoverzekering 2023

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat ook de woonplaats meetelt bij het uitzoeken van de beste autoverzekering. Jouw woongebied is namelijk van invloed op de hoogte van de premie. Het risico op een ongeluk is in een stedelijk gebied groter dan op het platteland. Woon je in de stad, dan kan het dus zo zijn dat je een extra toeslag moet betalen. Bij sommige autoverzekeringen kan het zelfs zijn dat postcode ook nog een rol speelt.

Kilometers per jaar in 2023

Ook het aantal kilometer dat je per jaar rijdt is van invloed op de beste autoverzekering. Veel autoverzekeraars bepalen de premie onder andere aan de hand van het aantal kilometers dat er per jaar gereden wordt. Hoe vaker je op de weg bent, hoe groter de kans immers is dat je betrokken raakt bij een ongeluk. Hoe minder kilometers je rijdt in 2023, hoe lager je premie dan ook in veel gevallen is. Je kunt vaak kiezen uit deze opties:

 • Tot 7.500 km per jaar
 • 7.500 – 12.000
 • 12.001 – 20.000
 • 20.000 of meer

Beste autoverzekering dekking

Bij het kiezen van een goede autoverzekering kun je kiezen uit drie dekkingen. Dit zijn:

 • WA dekking
 • WA beperkt casco dekking
 • All risk dekking

Beste WA autoverzekering dekking

De WA autoverzekering is verplicht voor beste autoverzekering 2022iedereen die een auto heeft. Hiermee ben je gedekt tegen de schade die je toebrengt aan een ander. Dus bots je per ongeluk tegen iemand aan dan is de schade aan de ander gedekt. Schade aan jouw eigen auto valt buiten de dekking en moet je dus zelf betalen. De WA dekking is de goedkoopste dekking en wordt voornamelijk gekozen voor oudere auto’s met een lagere dagwaarde. Ga je op zoek naar de beste autoverzekering WA, maak dan een vergelijking en zie snel wie voor jou de beste is.

Beste WA autoverzekering beperkt casco

Je kunt ook kiezen voor de WA beperkt casco dekking. Deze is uitgebreider dan de WA verzekering en daardoor ook iets duurder. Hiermee is naast de schade aan de ander, ook schade aan jouw auto gedekt. Bijvoorbeeld ruitschade, schades door brand, storm en hagel. Tevens is diefstal van de auto verzekerd. Vind je het belangrijk dat dit is verzekerd? Neem dit dan mee zodra je de beste autoverzekering vergelijken gaat.

Beste all risk autoverzekering

Tot slot is er de all risk autoverzekering. Deze dekking is er met name voor nieuwe auto’s of voor auto’s met een hoge dagwaarde. Met de allrisk autoverzekering is ook de schade die je zelf hebt veroorzaakt verzekerd. Bijvoorbeeld als je zelf tegen een paaltje aanrijdt of als je zelf een ongeluk veroorzaakt. Omdat het een uitgebreide dekking is, betaal je voor de beste all risk autoverzekering ook een hogere premie. Een all risk autoverzekering wordt eigenlijk nooit gekozen voor oudere modellen. De premie is daarvoor te hoog en het bedrag dat je uitgekeerd krijgt bij schade te laag. Alleen voor duurdere auto of nieuwe auto’s is de all risk autoverzekering de beste keus.

Reviews voor een goede autoverzekering

Om tot een overzicht van de beste autoverzekeringen te komen, is naast vergelijken ook het lezen van reviews handig. Hiermee kom je er snel achter wat andere verzekerden van de dekking of autoverzekeraar vinden. Let er wel op dat klanten met een negatieve ervaring eerder een review achterlaten, dan klanten met een positieve ervaring. Het zegt dus niet alles, maar kan je wel een totaalbeeld geven.

Premie beste autoverzekering 2023

Tot slot is natuurlijk ook de premie een bepalende factor voor het vinden van de beste autoverzekering prijs kwaliteit. Om erachter te komen wat de verschillen in premies zijn, is het maken van een vergelijking erg verstandig. Bedenk vooraf welk risico je wilt lopen met jouw auto. Heb je een redelijk nieuwe auto gekocht en wil je dat alles schades gedekt zijn? Kies dan voor de all risk verzekering. Wees je ervan bewust dat je hiervoor een hoge premie betaalt. Vind je het niet erg als er een kras op jouw auto zit na een schade of wil je deze zelf wel betalen? Dan volstaat een WA of WA beperkt casco dekking. De premie voor deze dekkingen ligt beduidend lager.

Bereken autoverzekering premie

Liever zelf een autoverzekering kiezen? Maak dan gebruik van onze verglijker! Vul hieronder uw gegevens in en selecteer in de volgende stap uw wensen! De beste autoverzekering sluit u vervolgens direct een eenvoudig af!

Static Template

Beste autoverzekeraar

Er zijn dus verschillende factoren die de hoogte van de premie van een goede autoverzekering bepalen. Dit zorgt ervoor dat de beste autoverzekering 2023 voor iedereen anders zal zijn. Daar komt nog eens bij dat niet alle verzekeraars dezelfde factoren even zwaar mee laten wegen in het bepalen van hun premies. Er kan dus per persoon een groot verschil zitten in de hoogte van de premie die er voor een autoverzekering gevraagd wordt. Het is daarom belangrijk om je goed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden die er zijn voordat je in 2021 een goedkope autoverzekering afsluit.

Via onze website kun je de autoverzekeringen van de volgende autoverzekeraars afsluiten:

Dit zijn allemaal bekende autoverzekeraars met goede reviews van klanten. Ook jij vindt vast een goede autoverzekering bij een van deze beste autoverzekeraars.

Beste beoordeelde autoverzekering

Door het lezen van reviews kun je zien wat andere klanten van een bepaalde verzekeraar en autoverzekering vinden. Vaak lees je reviews van mensen met een negatieve ervaring. Hierdoor zijn reviews niet altijd even betrouwbaar, maar toch geven ze een beeld van de verzekeraar. Naast reviews lezen kun je natuurlijk ook navraag doen bij familie en vrienden. Ook organisaties, zoals de Consumentenbond, doet jaarlijks onderzoek naar de beste autoverzekeringen. Zij leggen alle verzekeraars naast elkaar en komen zo tot de best beoordeelde autoverzekering. Hiermee geven zij antwoord op de vraag “Wie heeft de beste autoverzekering?”

Beste autoverzekering Consumentenbond

De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de beste autoverzekeringen. Ook afgelopen jaar is dit onderzoek uitgevoerd. Zij beoordelen daarin wat de beste autoverzekering van Nederland is. De onderzoeksresultaten van december 2022 zijn:

Beste WA-autoverzekering:

 • HEMA en InShared: Testoordeel 9. Beide verzekeraars komen het beste uit de test vanwege goede aanvullende dekkingen (schade en inzittenden). Tevens zijn de verzekeraars flexibel bij acceptatie en geldt er een laag eigen risico bij jonge bestuurders en bij hulpverlening (bron: consumentenbond.nl)
 • Allianz Direct. De Consumentenbond beoordeelt hun WA dekking met een 8,3.
 • Centraal beheer krijgt van de consumentenbond een 8,0.

Beste Beperkt casco autoverzekering:

 • HEMA en Inshared. Ook in deze categorie komen beide verzekeraars als beste uit de test. Dit komt mede door het ruime acceptatiebeleid, de vele soorten dekkingen tweede gezinsautoregeling en dagwaardebepaling.
 • Verder komen ABN AMRO en Allianz Direct goed uit de test met resp. het cijfer 8,4 en 8,1.

Beste volledig casco autoverzekering:

 • En weer komen HEMA en InShared goed uit de verf. Beide krijgen het cijfer 8,9 vanwege de gunstige uitkeringsregeling voor nieuwe en tweedehands auto's. Ook scoren de verzekeraars hoog op dagwaardebepaling en afhandeling bij diefstal.
 • Andere genoemde verzekeraars zijn ABN AMRO (8,6).

Beste autoverzekering afsluiten stappenplan

Nu je veel informatie hebt gelezen over het vinden van de beste autoverzekering 2022 is het tijd om aan de slag te gaan. De beste verzekering afsluiten is heel eenvoudig met deze stappen;

 1. Kies de verzekeraar waar jij jouw auto wilt verzekeren
 2. Vul het kenteken in en andere gegevens van de auto
 3. Kies de dekking en eventuele aanvullende dekkingen voor de beste verzekering auto
 4. Vul jouw eigen gegevens in
 5. Sluit de verzekering af. De verzekeraar houdt je op de hoogte van de aanvraag.

Met deze 5 simpele stappen is jouw auto snel verzekerd van de beste dekking.

Top 4 WA autoverzekeringen 2023

€17,11 p/m
 • Polisscore = 7,6
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€18,51 p/m
 • Polisscore = 8,0
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€19,17 p/m
 • Polisscore = 9,1
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€22,78 p/m
 • Polisscore = 9,5
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

Op basis van een Toyota Yaris uit het jaar 2000 en tot 10.000 kilometer per jaar met 10 schadevrije jaren.
Ook ruime keuze uit extra dekkingen bij deze verzekeraars!!

Veelgestelde vragen over de beste autoverzekering

U heeft nog vragen over de beste autoverzekering 2023? Dat begrijpen wij. Daarom hebben wij een aantal veel gestelde vragen opgesteld voor u. Bekijk onderstaande vragen goed. Antwoord gevonden? Kies een autoverzekeraar uit onze top 4 en sluit direct een autoverzekering af. Dat kan al binnen 2 minuten!

Wat is de beste autoverzekering voor studenten?

Als student heb je waarschijnlijk niet heel veel geld te besteden en je wilt daarom een goedkope autoverzekering. Een aantal verzekeraars biedt studenten kortingen op de premie. Bij onder andere Univé, InShared en OHRA kun je een studenten autoverzekering kiezen voor een aantrekkelijke premie.

Wat is de beste autoverzekering voor beginners?

Als beginnende bestuurder heb je weinig rijervaring. Hierdoor vragen bijna alle verzekeraars een hogere premie voor de autoverzekering. Dit is natuurlijk balen en zonde van je geld. Er wordt soms ook gekozen om de autoverzekering af te sluiten op naam van de ouders. Dit biedt als voordeel dat de premie lager is. Het nadeel is alleen dat je hierdoor zelf geen schadevrije jaren opbouwt. Sluit je na een paar jaar een eigen verzekering, dan betaal je alsnog een hoge premie. Als beginnende bestuurder kun je ook zelf een autoverzekering nemen. Je betaalt dan eerst een hogere premie en als je geen schades claimt betaal je later minder premie. Uiteindelijk is dit misschien toch voordeliger.

Wat is de beste autoverzekering voor ouderen?

Uit onderzoek blijkt dat een autoverzekering voor ouderen soms lastig te verkrijgen is. Sommige verzekeraars rekenen een flinke premietoeslag en soms kun je zelf geweigerd worden. Verzekeraars geven aan dat het risico op schade bij oudere bestuurders groter is en daarom meer premie vragen. Of dit ook daadwerkelijk zo is, is niet helemaal bekend. Uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat de kans op schade helemaal niet groter is bij ouderen. Het tv programma Kassa publiceerde daar dit artikel over. Hierin staat dat het gemiddelde schadebedrag bij ouderen lager is dan bij jongeren. Pas zodra iemand de 80 jaar heeft gepasseerd is de schadekans hoger dan iemand van 35 jaar.

Wat is de beste autoverzekering voor ZZP?

Ook als ZZP’er moet je je auto minimaal WA verzekeren. Als ZZP’er kun je kiezen of je een particuliere autoverzekering kiest of een zakelijke. Een zakelijke autoverzekering heeft als voordeel dat je verschillende posten kunt aftrekken van de belasting. Als ZZP’er kun je dus op zoek gaan naar de beste zakelijke autoverzekering. Dit kan via onze top 5 onder andere bij Allianz en Univé.

Wat is de beste autoverzekering met pechhulp?

De dekking voor pechhulp is een aanvullende dekking van de autoverzekering. Je kiest eerst een WA, WA beperkt casco of All risk dekking en daarna de pechhulp aanvullende dekking. Met deze dekking krijg je altijd hulp als je ergens vast komt te staan met pech en kost een paar euro per maand. De beste autoverzekering met pechhulp kun je afsluiten bij Allianz Direct, InShared, OHRA en Univé. Let er trouwens op dat je pechhulp ook kunt kiezen bij jouw reisverzekering. Heb je de dekking daar al? Dan hoef je hem niet nogmaals te kiezen bij de auto verzekering. Anders ben je dubbel verzekerd en dat is zonde.

Top 4 WA autoverzekeringen 2023

€17,11 p/m
 • Polisscore = 7,6
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€18,51 p/m
 • Polisscore = 8,0
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€19,17 p/m
 • Polisscore = 9,1
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

€22,78 p/m
 • Polisscore = 9,5
 • Dagelijks opzegbaar
 • Geen eigen risico
 • WA Minimaal verplicht

Op basis van een Toyota Yaris uit het jaar 2000 en tot 10.000 kilometer per jaar met 10 schadevrije jaren.
Ook ruime keuze uit extra dekkingen bij deze verzekeraars!!

United Consumers: Bereken uw autopremie in september en win een Ipad t.w.v. €369Naar Actiepagina