Hoe zit het met je autoverzekering in het buitenland?

De kerstdagen en Oud & Nieuw zijn inmiddels achter de rug en dit betekent dat veel mensen uitkijken naar hun wintersportvakantie in de maand februari en maart. Voordat je op wintersport gaat is een autoverzekering afsluiten noodzakelijk. Tijdens het wintersportseizoen vertrekken veel mensen naar de Alpen om daar te genieten van de prachtig besneeuwde bergen. Elk jaar staan duizenden Nederlanders weer op de ski’s of besluiten om te gaan langlaufen. Hoe zit dat eigenlijk met de beste autoverzekering van 2017 in het buitenland? Lees meer Hoe zit het met je autoverzekering in het buitenland?

Hoe zit het met je autoverzekering in het buitenland?
5 (100%) 3 votes

Tips bij een elektrische auto verzekeren

Een elektrische auto is niet goedkoop in aanschaf. Dit heeft mede te maken met de accu die in de auto zit. Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor je autoverzekering in 2017. Daarom is het belangrijk je goed te verdiepen in het aanbod van verzekeraars voordat je een verzekering afsluit voor de elektrische auto. Om je hierbij te helpen, geven wij je graag een aantal praktische tips. Lees meer Tips bij een elektrische auto verzekeren

Tips bij een elektrische auto verzekeren
2.33 (46.67%) 3 votes

Je auto zakelijk of privé verzekeren?

Wanneer je als ZZP’er aan de slag gaat, krijg je ongetwijfeld een keer met het vraagstuk te maken of je je auto privé of zakelijk wenst te verzekeren. Het is belangrijk hier goed over na te denken. Het kan je namelijk de nodige voordelen opleveren als je hierin de juiste keuzes maakt. Hoe zit dat eigenlijk, wanneer kies je ervoor om je auto privé te verzekeren en wanneer is het beter om een zakelijke autoverzekering af te sluiten?
Lees meer Je auto zakelijk of privé verzekeren?

Je auto zakelijk of privé verzekeren?
3 (60%) 2 votes

Verborgen kosten bij autoverzekeringen

Als verzekerde vind je het natuurlijk prettig als je weet wat je precies betaalt aan de beste autoverzekering. Het is niet leuk als je achteraf of tussentijds met verborgen kosten wordt geconfronteerd. Hoewel daar bij de meeste verzekeraars geen sprake van is, kun je wel degelijk met verborgen kosten te maken krijgen. Dit is veelal het geval als je je autoverzekering hebt afgesloten via een gevolmachtigd agent. Met welke kosten krijg je te maken?
Wat is een gevolmachtigd agent?
Een gevolmachtigd agent mag in naam van een verzekeraar polissen afsluiten en beheren. Ook schade-uitkeringen worden vaak door een gevolmachtigde afgehandeld en uitgekeerd. Soms hoort er ook een stukje premie-incasso bij. Vanzelfsprekend wordt een agent hiervoor beloond door een verzekeraar.

Prolongatiekosten
Prolongatiekosten zijn administratieve kosten die door verzekeraars in rekening worden gebracht. Deze kosten worden veelal samen met de verzekeringspremie geïncasseerd. Een gevolmachtigd agent mag vaak ook premie incasseren in naam van de verzekeraar en daarom worden deze kosten doorberekend aan jou als verzekerde. De kosten zijn echter nihil en vaak niet meer dan een enkele euro per maand.

Royementskosten
Heb jij je auto verkocht en wil je hiervoor de autoverzekering opzeggen? Een gevolmachtigd agent kan hiervoor kosten in rekening brengen. Deze royementskosten liggen veelal tussen de € 5,- en € 25,-. Deze kosten worden verrekend met een eventueel restitutiebedrag waar je recht op hebt.

Poliskosten
Sluit je een nieuwe verzekering af bij een gevolmachtigd agent? Houd er dan rekening mee dat er bij de opmaak van je polis veelal poliskosten in rekening worden gebracht. Bij een autoverzekering ligt dit bedrag vaak hoger dan bijvoorbeeld bij een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering.

Wijzigingskosten
Wil je tussentijds een wijziging doorgeven op je autoverzekering, bijvoorbeeld een auto- of dekkingswijziging? Ongetwijfeld brengt een volmacht-kantoor hier kosten voor in rekening. Deze kosten hebben vaak betrekking op het aan- of aanmelden van de auto bij het RDW.

Wat vind je van deze kosten?
Het is altijd een overweging waard om goed na te denken over wat je van deze kosten vindt. Als je je autoverzekering hebt ondergebracht bij een volmacht-kantoor is dit niet altijd het goedkoopste. Waar je wel van profiteert is veelal een uitmuntende service. Gevolmachtigde agenten hebben korte lijntjes met zowel verzekeraars als verzekerden en dit werkt uiteraard in jouw voordeel. Bedenk dus wat jij belangrijk vindt en maak vervolgens je keuze waar jij je autoverzekering onderbrengt.

Verborgen kosten bij autoverzekeringen
3 (60%) 2 votes

Besparen op je autoverzekering – Hoe doe je dat? Lees onze 4 tips!

Autoverzekeringen worden in rap tempo duurder. Aangezien de schadelast alleen maar is toegenomen en verzekeraars de afgelopen jaren alleen maar gestunt hebben met autopremies, gaat er vanaf heden iets ingrijpends veranderen. De verzekeringspremie voor de auto wordt namelijk steeds duurder. Zelfs mensen die al 20 jaar schadevrij rijden, krijgen bij sommige verzekeraars opeens een verdubbeling van de premie voor de kiezen. Hoe kun je besparen op je autopremie?

Lees meer Besparen op je autoverzekering – Hoe doe je dat? Lees onze 4 tips!

Besparen op je autoverzekering – Hoe doe je dat? Lees onze 4 tips!
3 (60%) 2 votes

Kettingbotsing en de autoverzekering- Wie betaalt jouw autoschade?

De files op de snelwegen nemen steeds meer toe. Dit komt mede omdat de economie weer aantrekt en mensen weer volop met de auto op pad gaan of een nieuw exemplaar kopen. De toename van files zorgt er ook voor dat ongelukken in het verkeer toenemen. Welke autoverzekeraar betaalt jouw autoschade als je in een kettingbotsing terecht komt? Krijg je altijd je schade vergoed? Lees meer Kettingbotsing en de autoverzekering- Wie betaalt jouw autoschade?

Kettingbotsing en de autoverzekering- Wie betaalt jouw autoschade?
3 (60%) 2 votes

Autoverzekering wordt duurder

Uit recent onderzoek is gebleken dat de autoverzekering duurder wordt. Sinds eind 2015 zijn de premies van de autoverzekering met al ongeveer 21 procent gestegen en deze stijging zet zich de komende tijd voort. Dat meldt de Telegraaf naar aanleiding van een uitspraak van het Verbond van Verzekeraars. Hoe komt het dat de autoverzekering duurder wordt en belangrijker nog: wat kun je er aan doen? Lees meer Autoverzekering wordt duurder

Autoverzekering wordt duurder
3.67 (73.33%) 3 votes

Wat te doen bij autoschade in het buitenland?

Je gaat op vakantie om te ontspannen, maar toch kun je ook in het buitenland te maken krijgen met een aanrijding. Een leuke situatie is dat natuurlijk niet, zeker wanneer je de taal niet goed spreekt van het land waar je verblijft. Daarom is het belangrijk goed op de hoogte te zijn hoe je handelt in het geval van autoschade. Wat doe je als je hiermee te maken krijgt en hoe kun jij je goed voorbereiden? Lees meer Wat te doen bij autoschade in het buitenland?

Wat te doen bij autoschade in het buitenland?
1 (20%) 2 votes

Volmacht autoverzekering – Wat betekent dat?

Een autoverzekering kun je op verschillende manieren afsluiten. Je kunt via een prijsvergelijker bijvoorbeeld de goedkoopste autoverzekering uitkiezen en direct afsluiten. Je kunt er ook voor kiezen om dit te doen via een tussenpersoon. Dat wordt ook wel een financieel adviseur genoemd. Verder is er de mogelijkheid om een autoverzekering af te sluiten bij een gevolmachtigd agent. Wat betekent dit en welke voordelen levert het jou op? Lees meer Volmacht autoverzekering – Wat betekent dat?

Volmacht autoverzekering – Wat betekent dat?
1 (20%) 2 votes

Welke invloed heeft jouw woonplaats op de premie voor je autoverzekering?

Hoeveel premie je betaalt voor een af te sluiten autoverzekering, wordt bepaald door verschillende factoren. Het gewicht en de leeftijd van de auto bijvoorbeeld, maar ook de leeftijd van de bestuurder en de hoeveelheid schadevrije jaren die zijn opgebouwd zijn van invloed. Een andere factor die een rol speelt, is de regio waar je woont. Dit is vaak een wat ondergeschoven kindje, maar is wel degelijk van invloed op je autoverzekering. Waarom is dat zo en wat kun je doen om een premieverhoging te voorkomen? Lees meer Welke invloed heeft jouw woonplaats op de premie voor je autoverzekering?

Welke invloed heeft jouw woonplaats op de premie voor je autoverzekering?
1 (20%) 2 votes