Wat kan het opzoeken van een kenteken je vertellen over een auto?

Het is nu heel eenvoudig om meer informatie over een auto op te zoeken als je deze bij voorbeeld tweedehands wilt kopen van een particulier of handelaar. Alle relevante informatie kun je vinden in de database van de RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer). Zo kun je vooraf controleren of de informatie die je van de verkopende partij hebt gekregen wel klopt. Je vindt onder andere informatie over de kilometerstand van de auto, APK’s en aan de auto uitgevoerde reparaties en onderhoud. Zo weet je precies welke onderdelen in het verleden zijn vervangen.
Het kenteken geeft veel informatie over een auto
Met het opzoeken van een kenteken van een auto kun je veel te weten komen. Alle relevante informatie over de auto wordt gekoppeld aan het kenteken. Je kunt zo in één oogopslag zien om welke auto het gaat, merk, type en kleur zijn direct te raadplegen. Dit kan bij voorbeeld nuttige informatie zijn wanneer je betrokken bent geraakt bij een aanrijding en de tegenpartij is doorgereden. Met de informatie die je krijgt als je het kenteken opzoekt kun je bij voorbeeld aan de verzekering of de politie belangrijke informatie verstrekken. De politie kan ook zien van wie de auto is en de bestuurder eventueel aanhouden als er sprake is van een misdrijf.
De informatie van de RDW is meestal gratis
De basisinformatie die je over een auto kunt opzoeken aan de hand van het kenteken is gratis. Als je meer uitgebreide informatie wilt moet je hiervoor een klein bedrag betalen. Maar bij de aankoop van een auto is dit meestal wel de moeite waard om te voorkomen dat je een miskoop doet.
Maar naast voertuiggegevens kun je tegenwoordig meer gegevens vinden. Denk bijvoorbeeld ook aan autoverzekeringen, motorverzekering, de wegenbelasting en nog veel meer andere belangrijke zaken. Door jouw kenteken in te vullen, kun je bij diverse platformen kijken welke verzekeringen allemaal geschikt voor jouw voertuig zijn. Of je ziet eenvoudig de wegenbelasting en weet direct wat je moet betalen.

Wat kan het opzoeken van een kenteken je vertellen over een auto?
4.14 (82.86%) 7 votes

Hoe zit het met je autoverzekering in het buitenland?

De kerstdagen en Oud & Nieuw zijn inmiddels achter de rug en dit betekent dat veel mensen uitkijken naar hun wintersportvakantie in de maand februari en maart. Voordat je op wintersport gaat is een autoverzekering afsluiten noodzakelijk. Tijdens het wintersportseizoen vertrekken veel mensen naar de Alpen om daar te genieten van de prachtig besneeuwde bergen. Elk jaar staan duizenden Nederlanders weer op de ski’s of besluiten om te gaan langlaufen. Hoe zit dat eigenlijk met de beste autoverzekering van 2017 in het buitenland? Lees meer Hoe zit het met je autoverzekering in het buitenland?

Hoe zit het met je autoverzekering in het buitenland?
5 (100%) 3 votes

Tips bij een elektrische auto verzekeren

Een elektrische auto is niet goedkoop in aanschaf. Dit heeft mede te maken met de accu die in de auto zit. Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor je autoverzekering in 2017. Daarom is het belangrijk je goed te verdiepen in het aanbod van verzekeraars voordat je een verzekering afsluit voor de elektrische auto. Om je hierbij te helpen, geven wij je graag een aantal praktische tips. Lees meer Tips bij een elektrische auto verzekeren

Tips bij een elektrische auto verzekeren
4.11 (82.22%) 9 votes

Je auto zakelijk of privé verzekeren?

Wanneer je als ZZP’er aan de slag gaat, krijg je ongetwijfeld een keer met het vraagstuk te maken of je je auto privé of zakelijk wenst te verzekeren. Het is belangrijk hier goed over na te denken. Het kan je namelijk de nodige voordelen opleveren als je hierin de juiste keuzes maakt. Hoe zit dat eigenlijk, wanneer kies je ervoor om je auto privé te verzekeren en wanneer is het beter om een zakelijke autoverzekering af te sluiten?
Lees meer Je auto zakelijk of privé verzekeren?

Je auto zakelijk of privé verzekeren?
3.5 (70%) 8 votes

Verborgen kosten bij autoverzekeringen

Als verzekerde vind je het natuurlijk prettig als je weet wat je precies betaalt aan de beste autoverzekering. Het is niet leuk als je achteraf of tussentijds met verborgen kosten wordt geconfronteerd. Hoewel daar bij de meeste verzekeraars geen sprake van is, kun je wel degelijk met verborgen kosten te maken krijgen. Dit is veelal het geval als je je autoverzekering hebt afgesloten via een gevolmachtigd agent. Met welke kosten krijg je te maken? Lees meer Verborgen kosten bij autoverzekeringen

Verborgen kosten bij autoverzekeringen
3.8 (76%) 10 votes

Besparen op je autoverzekering – Hoe doe je dat? Lees onze 4 tips!

Autoverzekeringen worden in rap tempo duurder. Aangezien de schadelast alleen maar is toegenomen en verzekeraars de afgelopen jaren alleen maar gestunt hebben met autopremies, gaat er vanaf heden iets ingrijpends veranderen. De verzekeringspremie voor de auto wordt namelijk steeds duurder. Zelfs mensen die al 20 jaar schadevrij rijden, krijgen bij sommige verzekeraars opeens een verdubbeling van de premie voor de kiezen. Hoe kun je besparen op je autopremie?

Lees meer Besparen op je autoverzekering – Hoe doe je dat? Lees onze 4 tips!

Besparen op je autoverzekering – Hoe doe je dat? Lees onze 4 tips!
3.2 (64%) 10 votes

Kettingbotsing en de autoverzekering- Wie betaalt jouw autoschade?

De files op de snelwegen nemen steeds meer toe. Dit komt mede omdat de economie weer aantrekt en mensen weer volop met de auto op pad gaan of een nieuw exemplaar kopen. De toename van files zorgt er ook voor dat ongelukken in het verkeer toenemen. Welke autoverzekeraar betaalt jouw autoschade als je in een kettingbotsing terecht komt? Krijg je altijd je schade vergoed? Lees meer Kettingbotsing en de autoverzekering- Wie betaalt jouw autoschade?

Kettingbotsing en de autoverzekering- Wie betaalt jouw autoschade?
3.15 (63.08%) 13 votes

Autoverzekering wordt duurder

Uit recent onderzoek is gebleken dat de autoverzekering duurder wordt. Sinds eind 2015 zijn de premies van de autoverzekering met al ongeveer 21 procent gestegen en deze stijging zet zich de komende tijd voort. Dat meldt de Telegraaf naar aanleiding van een uitspraak van het Verbond van Verzekeraars. Hoe komt het dat de autoverzekering duurder wordt en belangrijker nog: wat kun je er aan doen? Lees meer Autoverzekering wordt duurder

Autoverzekering wordt duurder
2.93 (58.67%) 15 votes

Wat te doen bij autoschade in het buitenland?

Je gaat op vakantie om te ontspannen, maar toch kun je ook in het buitenland te maken krijgen met een aanrijding. Een leuke situatie is dat natuurlijk niet, zeker wanneer je de taal niet goed spreekt van het land waar je verblijft. Daarom is het belangrijk goed op de hoogte te zijn hoe je handelt in het geval van autoschade. Wat doe je als je hiermee te maken krijgt en hoe kun jij je goed voorbereiden? Lees meer Wat te doen bij autoschade in het buitenland?

Wat te doen bij autoschade in het buitenland?
3 (60%) 16 votes

Volmacht autoverzekering – Wat betekent dat?

Een autoverzekering kun je op verschillende manieren afsluiten. Je kunt via een prijsvergelijker bijvoorbeeld de goedkoopste autoverzekering uitkiezen en direct afsluiten. Je kunt er ook voor kiezen om dit te doen via een tussenpersoon. Dat wordt ook wel een financieel adviseur genoemd. Verder is er de mogelijkheid om een autoverzekering af te sluiten bij een gevolmachtigd agent. Wat betekent dit en welke voordelen levert het jou op? Lees meer Volmacht autoverzekering – Wat betekent dat?

Volmacht autoverzekering – Wat betekent dat?
2.77 (55.38%) 13 votes