Auto direct verzekeren

Je bent hier omdat je je auto direct wilt verzekeren, maar eigenlijk zit het strenger in elkaar. Je MOET in Nederland je auto direct verzekeren, want anders mag je er niet de openbare weg mee op. En aangezien elke verzekering geld kost is het verstandig om de verschillende soorten en diverse maatschappijen met elkaar te vergelijken.

Auto direct verzekeren online

Simpel gezegd kun je qua soort kiezen uit 3 opties: W.A., W.A. met beperkt casco en W.A. met volledig casco. De letters W.A. staan voor wettelijke aansprakelijkheid en dat is de minimaal verplichte vorm van verzekeren. Je kunt er voor kiezen om het dekkingsgebied uit te breiden door ‘beperkt casco’ aan te vinken. Hierbij wordt ook schade vergoed die het gevolg zijn van brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel en een aanrijding met dieren. Een ‘volledig casco’-verzekering wordt over het algemeen ‘allrisk’ genoemd. Met een allriskverzekering wordt ook de schade aan je eigen auto vergoed, waarmee dit dus de meest uitgebreide verzekering is.auto direct verzekeren

Om te bepalen welke soort je gaat kiezen moet je voor jezelf een aantal dingen op een rijtje zetten. Belangrijkste is de leeftijd van je auto en de daarmee verband houdende dagwaarde. Voor een oudere auto met een lage dagwaarde is het zonde om een dure autoverzekering af te sluiten, want je krijgt bij schade een erg laag bedrag voor je eigen auto uitgekeerd. De premie van zo’n verzekering is een stuk duurder dan bij W.A. en dat betaalt zichzelf dus niet terug. Ook het aantal kilometers dat je per jaar met je auto rijdt is van invloed; meer kilometers maken betekent een hogere premie. Pas op dat je dat zo eerlijk mogelijk benadert, want verzekeraars kunnen in geval van schade moeilijk doen over de vergoeding. Als ze extreme afwijkingen constateren in werkelijke kilometers en de afgesproken kilometers op je polis keren ze mogelijk niet of een lager bedrag uit.

Auto direct verzekeren via het internet

Aanbieders van autoverzekeringen zijn er genoeg. Je kunt hier gemakkelijk de verschillende maatschappijen en de bijbehorende polisvoorwaarden vergelijken.Wees daarbij op je hoede voor kleine lettertjes en ga niet altijd blind in op de scherpste aanbieding. De verschillen in premies zijn soms erg klein, maar goed inzicht in de voorwaarden kunnen je een hoop ellende besparen. Als je alle gegevens bij de hand hebt kan het vergelijken en afsluiten erg snel gebeuren, maar neem toch écht de tijd om je goed te verdiepen.

Auto direct verzekeren
4.43 (88.7%) 23 votes