Besparen op je autoverzekering – Hoe doe je dat? Lees onze 4 tips!

Autoverzekeringen worden in rap tempo duurder. Aangezien de schadelast alleen maar is toegenomen en verzekeraars de afgelopen jaren alleen maar gestunt hebben met autopremies, gaat er vanaf heden iets ingrijpends veranderen. De verzekeringspremie voor de auto wordt namelijk steeds duurder. Zelfs mensen die al 20 jaar schadevrij rijden, krijgen bij sommige verzekeraars opeens een verdubbeling van de premie voor de kiezen. Hoe kun je besparen op je autopremie?

1. Stap over naar een andere verzekeraar
De meest eenvoudige manier om te besparen op je autoverzekeringspremie, is natuurlijk door over te stappen naar een andere autoverzekeraar. Dit doe je eenvoudig door de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken op premie en/of voorwaarden. Je voordeel kan soms oplopen tot enkele tientallen euro’s per maand.

2. Kies voor een eigen risico
Je kunt besparen op de verzekeringspremie van je auto, door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico op de polis. Mocht je een aantal jaar schadevrij rijden, dan kan je dit flink wat geld opleveren. Uiteraard is het wel handig om een spaarpotje achter de hand te hebben, mocht zich een schade voordoen.

3. Betaal schades uit eigen zak
Soms is het voordeliger om een schuldschade uit eigen zak te betalen. Schades tot € 1.000,- kun je soms beter zelf betalen, dan dat je aanspraak doet op je autoverzekering. Door een schuldschade te claimen, schiet de premie van je autoverzekering omhoog. Dit komt omdat je terugvalt in je no-claimkorting en/of schadevrije jaren. Een forse verhoging van de premie kun je alleen voorkomen door een bonusbeschermer af te sluiten.

4. Check je dekking en aanvullende verzekeringen
Veel automobilisten zijn zonder dat ze het weten, oververzekerd voor een aantal zaken. Zo hebben ze bijvoorbeeld een aparte volledige rechtsbijstandverzekering lopen, terwijl ze ook een verkeersrechtsbijstand op hun autopolis hebben meeverzekerd. Bovendien kun jij jezelf ook afvragen of het nodig is om een auto van 20 jaar oud nog beperkt of volledig casco te verzekeren. Door hier wijzigingen in aan te brengen, bespaar je al snel tientallen euro’s per maand op je autoverzekering in 2017.

Besparen op je autoverzekering – Hoe doe je dat? Lees onze 4 tips!
2.26 (45.26%) 19 votes