Tips bij een elektrische auto verzekeren

Een elektrische auto is niet goedkoop in aanschaf. Dit heeft mede te maken met de accu die in de auto zit. Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor je autoverzekering in 2017. Daarom is het belangrijk je goed te verdiepen in het aanbod van verzekeraars voordat je een verzekering afsluit voor de elektrische auto. Om je hierbij te helpen, geven wij je graag een aantal praktische tips.

Waarom je kiest voor een elektrische auto
Twijfel je nog over de aankoop van een elektrische auto? De aanschaf van deze auto brengt echter volop voordelen met zich mee. Wat die voordelen zijn? Je betaalt minder geld aan brandstof en ook de onderhoudskosten liggen flink lager dan bij een gewone auto. Bovendien veroorzaak je veel minder geluidsoverlast en lever je tevens een belangrijke bijdrage aan vermindering van de CO2-uitstoot.

De meerwaarde van een volledig casco dekking
Juist omdat je elektrische auto voorzien is van een accu, is het verstandig om je auto allrisk te verzekeren. Reparatiekosten bij een elektrische auto liggen vaak fors hoger dan bij een auto die op benzine of diesel rijdt. Alleen daarom al is het slim een volledig casco dekking te kiezen bij een verzekeraar. Daarmee voorkom je dat je zelf hoge kosten moet maken. Reparatiekosten kunnen al snel in de duizenden euro’s lopen.

Welke verzekeraar kies je?
Eigenlijk kun je bij elke verzekeraar in Nederland wel terecht voor het afsluiten van een verzekering voor je elektrische auto. De premie van de verzekering is een beetje afhankelijk van wat voor soort elektrische auto je hebt aangeschaft: volledig elektrisch, plug-in hybride of een hybride auto. Je kunt een vergelijking maken via diverse websites om erachter te komen hoeveel geld je maandelijks kwijt bent aan de premie voor een elektrische autoverzekering. Lees ook de polisvoorwaarden van een verzekeraar goed door voordat je uiteindelijk je keuze maakt.

Wat bepaalt nog meer de premie van de autoverzekering?
Naast het type elektrische auto die je kiest, zijn er nog meer factoren die een rol spelen. Zo heeft de woonplaats waar jij woont, invloed op de verzekeringspremie. Verder wordt er ook gekeken naar de leeftijd van de bestuurder en de hoeveelheid schadevrije jaren die je in de afgelopen tijd hebt opgebouwd. Houd daar bij het vergelijken van de premie rekening mee.

Tips bij een elektrische auto verzekeren
2.65 (52.94%) 17 votes