Generali autoverzekering

Generali was een van de grootste verzekeraars ter wereld en is in 2018 overgenomen door ASR Nederland. Onderaan dit bericht staat meer informatie over deze overname. Wilt u een autoverzekering afsluiten dan kan dat gemakkelijk via onze website.

[insert_php]
include ’topvijf.php’;
[/insert_php]

Beste autoverzekering 2019

Generali wereldwijd

Generali
Generali is opgericht in 1831 en is daarmee een van de oudste verzekeraars ter wereld. Generali is onderdeel van de wereldwijde actieve verzekeringsgroep Generali Group en zij zijn wereldwijd in meer dan 40 landen actief. Bij de Generali Group werken ongeveer 80.000 medewerkers. Het hoofdkantoor van Generali Group staat in Triëst. In Europa behoort Generali tot de top 3 verzekeraars.

Generali Nederland

Sinds 1870 biedt Generali ook in Nederland verzekeringen aan. Dit zijn verschillende soorten verzekeringen, zo biedt Generali onder anderen autoverzekeringen, woonverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen en levensverzekeringen aan. Het hoofdkantoor van Generali Nederland is gevestigd in Diemen en daar werken ongeveer 500 werknemers.

Overname Generali door ASR

In september 2017 werd bekend dat ASR Nederland het bedrijfsonderdeel Generali Nederland overneemt voor een bedrag van 143 miljoen euro. Zes maanden later werd tevens bekend gemaakt dat de Belgische tak voor een bedrag van 540 miljoen euro verkocht zou worden aan Athora Holding uit Bermuda. Naar verwachting wordt de overname nog dit jaar afgerond.

De overname van Generali Nederland is inmiddels voltooid. Generali Nederland maakt vanaf 6 februari 2018 officieel deel uit van a.s.r. de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen. Generali Nederland bestaat hiermee officieel niet meer. Indien u een polis heeft bij Generali Nederland, dan kunt u contact opnemen met a.s.r. de Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Zij voeren van 6 februari 2018 de administratie uit.Generali autoverzekering

Heeft u andere vragen over Generali dan kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier.

5/5 - (13 stemmen)
Ontdek de verzekeringspakketten van Univé; flinke pakketkorting + gratis ´Cybergerust´ (€2.000 dekking)Ontdek Univé