Home » Wat is de beste auto voor jouw gezin?

Wat is de beste auto voor jouw gezin?

Als je een gezinsuitbreiding verwacht, ga je wellicht op zoek naar een ruimere auto. Straks heb je immers een extra passagier op de achterbank zitten. Wat is de beste auto voor jouw gezin? Wij geven je een aantal tips.

Hoe kies je een gezinsauto?
Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe gezinsauto, is het goed om jezelf af te vragen welke auto het beste bij jouw situatie past. Denk hierbij aan je budget, je woon- en gezinssituatie, maar ook welke auto het meest veilig en betrouwbaar is voor een jong gezin.

Verschillende modellen en opties

De bekende modellen zoals een stationwagen, SUV of MPV zijn vaak de beste keuze voor gezinnen. Ga je voor een occasion, of misschien toch voor een nieuwe auto? Je kan ook een auto tegen een maandelijks bedrag leasen. Welke optie het beste is, is afhankelijk van jouw situatie. Overweeg daarom van tevoren wat de voor- en nadelen zijn voordat je aan je zoektocht begint.

Beste gezinsauto

Tips
Ga je binnenkort een nieuwe gezinsauto uitzoeken? Deze tips kunnen je helpen:

  • Ga goed ingelicht op pad. Stel prioriteiten en heb een budget scherp voordat je een proefrit maakt. Lees hiernaast van tevoren reviews over de auto die je gaat testen, zodat je eventuele vragen ter plekke kan stellen.
  • Neem de tijd voor een proefrit. Voel je niet gehaast als je een proefrit maakt, maar probeer de auto juist op verschillende wegen uit. Binnen en buiten de bebouwde kom en op de snelweg. Zo ervaar je hoe de auto in verschillende situaties rijdt.
  • Neem kinderspullen mee. Wil je zeker weten of de auto groot genoeg is? Neem de kinderwagen, het autostoeltje en zelfs wat tassen mee naar de proefrit. Zo weet je of alles wat jouw gezin nodig heeft in de auto past.
  • Houd rekening met een levertijd. Bij de meeste auto’s geldt een levertijd, zelfs bij occasions. Houd daarom rekening met een aantal weken voordat je in je nieuwe auto kan wegrijden. Ga dus niet pas in de laatste weken van de zwangerschap een auto uitzoeken.
Rate this page
25% KORTING op alle autoverzekeringen bij United Consumers! Actie geldig t/m 30 juni 2024Naar Actiepagina