Home » Zorgverzekering 2024

Zorgverzekering 2024

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. De reden hiervoor is dat we dan samen als bevolking de zorg kunnen dragen en dat is natuurlijk zeer belangrijk, omdat goede zorg gewaarborgd moet worden voor iedereen. Dus het afsluiten van een zorgverzekering is verplicht, maar u mag wel kiezen wat voor zorgverzekering u afsluit.

Ook kunt u zelf kiezen of u gebruik wilt maken van aanvullende verzekeringen, of juist niet. Binnenkort komen de wintermaanden er weer aan en dat betekent dat u weer verschillende zaken mag aanpassen als het gaat om uw zorgverzekering. Hieronder een paar aanbevelingen, wanneer u besluit een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, of wanneer u uw huidige zorgverzekering graag wil aanpassen.

zorgverzekering

Hoogte van het eisen risico in 2024

Elk jaar kunt u de hoogte van uw eigen risico aanpassen. Hoe hoger uw eigen risico, hoe minder premie u maandelijks moet betalen. Daar staat echter wel een maximum op. Het eigen risico is het bedrag dat u moet betalen als u zorg nodig heeft. Het standaard eigen risico is in 2024 weer 385 euro.

Verhoogd eigen risico

Het is het maximale bedrag, maar dit bedrag kan dus zelf worden vastgesteld. Misschien bent u bijvoorbeeld zelden ziek. In dat geval kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om het eigen risico te verhogen, zodat u minder premie moet betalen. Maar u kunt natuurlijk ook het eigen risico verlagen. Maar het is belangrijk om hier even op te letten bij het afsluiten.

Overstappen van zorgverzekering?

Misschien wilt u graag overstappen. Ook dat is mogelijk in het nieuwe jaar, maar dan moet u natuurlijk wel weten welke zorgverzekering het beste bij u past. Misschien kunt u bijvoorbeeld aangesloten worden bij een collectieve verzekering. Dan zit u in een groep met andere personen en dan betalen jullie gezamenlijk minder maandelijkse premie. U kunt bijvoorbeeld in een groep zitten voor ZZP’ers, maar er zijn ook nog vele andere mogelijkheden. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan uw werkgever, familie en ga zo maar verder.

Aanvullende zorgverzekering wel nodig?

Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of u alle aanvullende verzekeringen wel nodig heeft. Veel mensen hebben een aanvullende zorgverzekering, maar dat is niet altijd nodig. Misschien heeft u bijvoorbeeld nooit problemen met uw tanden, maar wel een zeer dure aanvullende tandartsverzekering. In dat geval kunt u heroverwogen of u daar nog wel behoefte aan hebt. Zo geldt het bijvoorbeeld ook bij fysio afspraken en nog vele andere zaken. Het is belangrijk om daar even goed voor te gaan zitten. Het kan maandelijks namelijk veel geld besparen, dus het is wel belangrijk om daar even flink wat aandacht aan te gaan besteden.

Zorgverzekering vergelijken

Bij het afsluiten van een andere verzekering, is het overigens belangrijk dat u naar een vergelijkingswebsite gaat. Daar kunt u namelijk inzien wat de verschillende premies zijn van de verschillende zorgverzekeringen, maar daar leest u ook meer over vele andere zaken. Er zijn verschillende vergelijkingswebsites op de markt, maar het is wel belangrijk dat u er eentje vindt die een beetje betrouwbaar is. Op internet kunt u vaak recensies vinden van de verschillende vergelijkingswebsites, zodat u geen risico gaat lopen en per ongeluk een verkeerde verzekering afsluit. U kunt hier uw zorgverzekering vergelijken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Zomeractie: 2 maandpremies terug bij United Consumers! Bespaar tot €175 Bekijken